ΑΠΟΨΗ – press

Όποιος θέλει να εργαστεί στο Ντουμπάϊ πρέπει να το προγραμματίσει σωστά

Πιο πολύ μου λείπει η οικογένεια μου. Το ξέρω ακούγεται κοινότυπο, μια που όλοι οι ομογενείς αυτό λένε πρώτο, αλλά είναι η αλήθεια. Όσο και να νιώθω ότι η Ελλάδα είναι κοντά, μόνο 4 περίπου ώρες, δεν είναι αρκετά κοντά στη μητέρα μου, τον πατέρα μου, την αδελφή μου, τους αγαπημένους μου φίλους εκεί. Μου λείπει επίσης η εναλλαγή των εποχών, μια που στο Ντουμπάι έχει μόνιμα καλοκαίρι, άλλες εποχές πιο ζεστό, άλλες λιγότερο, αλλά πάντα το ίδιο τοπίο, ο ίδιος καιρός, αντανακλάσεις του χρώματος της ερήμου παντού στους γυάλινους πύργους και σε κάθε διαδρομή εκτός της πόλης. Μου λείπει το γαλάζιο της Ελλάδας, το πράσινο της φύσης μας, η ομορφιά των νησιών μας. Όλα τα άλλα μας τα προσφέρει το Ντουμπάι σε πληθώρα: διασκέδαση, φαγητό και πολιτισμό. Αλλά αυτή η ιδιαίτερη ομορφιά της Ελλάδας, είναι μοναδική, δεν την βρίσκεις πουθενά αλλού!

Πιστεύω ότι αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζει αρκετά την πραγματικότητα, με την έννοια ότι υπάρχει πλούτος στα ΗΑΕ, και όσοι τον κατέχουν θέλουν να τον επιδεικνύουν, και στην διασκέδαση τους και σε κάθε έκφραση ζωής, στο ντύσιμο, το lifestyle, και άλλωστε η επίδειξη υπεροχής μέσω του πλούτου είναι ένα χαρακτηριστικό που μοιραζόμαστε με τους Άραβες! Παρολ’ αυτά, δεν είναι όλοι πάμπλουτοι στα Εμιράτα. Η νεότερη γενιά Εμιρατινών εργάζεται σκληρά, σπουδάζει, έχει να ανταγωνιστεί άξιους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο που έρχονται εδώ προς αναζήτηση εργασίας, οπότε πρέπει και αυτοί να γίνουν ανταγωνιστικοί και να αποδείξουν οτι αξίζουν. Όλοι εργαζόμαστε πολύ σκληρά εδώ για να έχουμε τις οικονομικές απολαβές που έχουμε. Η ημέρα εργασίας μας είναι 24 ώρες, όχι 8. Και ας μην ξεχνάμε οτι τα Εμιράτα είναι πολύ ακριβός προορισμός, άρα και αρκετά ακριβό μέρος για εμάς που ζούμε μόνιμα. Πάντως έχουν κάνει μια αξιέπαινη προσπάθεια να έχουμε όλοι μια πολύ καλή ζωή, οργανωμένη, και ασφαλή.

Θα τους συμβούλευα να κάνουν προσεκτικές κινήσεις, καλό προγραμματισμό και να έρθουν διαβασμένοι. Επειδή η οποιαδήποτε επαγγελματική εκκίνηση στα ΗΑΕ έχει κόστος και φυσικά έχει και το επαγγελματικό ρίσκο. Τα ΗΑΕ προσφέρουν στους επιχειρηματίες πολλές νομικές πλατφόρμες για να δημιουργήσουν εταιρείες σε κάθε τομέα, και χάρη στο σύστημα μηδενικής φορολογίας οι επιχειρηματίες έχουν το προνόμιο να διαχειρίζονται τα εισοδήματα τους με όποιο τρόπο θέλουν, για παράδειγμα να τα επενδύουν στην επέκταση της επιχείρησής τους, ή και να δημιουργούν επιχειρηματικές σχέσεις συνεργασίες ή κοινοπραξίες για την αγορά περιουσιακών στοιχείων ή μετοχών σε άλλες κερδοφόρες εταιρείες στην αγορά με τη δυνατότητα μεγιστοποίησης των κερδών τους.