ΑΠΟΨΗ – press

Πρόοδος στα έργα Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη όπου διαπίστωσε την πρόοδο των έργων στην επαρχιακή οδό Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη. Το έργο προϋπολογισμού 5,5 εκατ. € αφορά την κατασκευή – βελτίωση δρόμου μήκους 3,5 χλμ.
Επίσης ο κ. Ψαθάς επισκέφτηκε το έργο της βελτίωσης της οδού Μεσόπυργος – Αυλάκι (Όρια Νομού), που βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης (ασφαλτόστρωση), καθώς έχουν κατασκευαστεί 3 χλμ κι απομένουν 1,5 χλμ περίπου ακόμα για τη σύνδεση με την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Για το υπόλοιπο έργο ο Περιφερειάρχης κι ο Αντιπεριφερειάρχης έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις – όπου διαπιστώθηκε η θετική ανταπόκριση – με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες στο Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πίστωση που απαιτείται για την κατασκευή του.
Τα παραπάνω έργα αποτελούν μέρος του σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής – που παρέμεινε για χρόνια σε μειονεκτική θέση – και διαθέτει ένα παρθένο και καθαρό φυσικό περιβάλλον και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, στοιχείων που μπορούν να γίνουν μοχλός προόδου ώστε οι νέοι να παραμείνουν στην περιοχή και να δημιουργήσουν.