14.8 C
Arta
18 Απριλίου 2024

Ένας υπέροχος άνθρωπος…

Διαβάστε επίσης

Έφυγε σε ηλικία 92 ετών ο Νώντας Σιόζος

Την Κυριακή 22 Αυγούστου τελέστηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα η εξόδιος ακολουθία του Επαμεινώνδα Σιόζου, ο οποίος πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών είχε αποβιώσει την προηγούμενη ημέρα.
Ο Νώντας παρά το γεγονός ότι είχε φθάσει στην δέκατη δεκαετία της ζωής του, ήταν ένας σπινθηροβόλος ζωντανός και δραστήριος συμπολίτης μας, ενεργό κύτταρο της μικρής μας κοινωνίας.
Τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά, καθώς πολλά μεσημέρια περνούσαμε μαζί, μια μεγάλη παρέα στο καφένειο του Κώστα Κλαφούνη, όπου μαζί με τους φίλους του Χριστόφορο Σκάλτσα και Γιάννη Μανακανάτα, είχαν επιλέξει να είναι το στέκι τους.
Οι συζητήσεις ξεκινούσαν από την εβδομαδιαία πορεία του Παναθηναϊκού και των άλλων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Νώντας είχε κυριολεκτικά «πράσινο» αίμα και μιλούσε με ιδιαίτερη αγάπη για την ομάδα, στην οποία μάλιστα ήταν και πρόεδρος του συνδέσμου φιλάθλων στην Άρτα. Στις ιστορίες που συχνά διηγούνταν, μας μιλούσε για τις σχέσεις του με τον Βαρδινογιάννη, τους παλιούς «βάζελους» και τα μεγάλα ταξίδια για να δουν την πορεία της ομάδας.
Ο Νώντας όμως δεν ήταν μόνο φίλαθλος, ήταν αμετανόητος ρομαντικός εραστής της ζωής. Μέσα σε όλα, σε σωματεία, εκδηλώσεις, δράσεις.Γλεντζές στα νιάτα του και σε όλη του την ζωή, είχε ωραία φωνή και υπήρξε θρυλικός κανταδόρος. Είχε εμπειρίες από όλα τα μουσικά στέκια της Άρτας και μας διηγούνταν ιστορίες από μεγάλους τραγουδιστές και τραγουδίστριες που γνώρισε στην Άρτα και την Αθήνα.
Εμείς οι νεότεροι, μια παρέα δικηγόρων στέκαμε να ακούμε τις διηγήσεις των παλιότερων και το πόσο γλυκειά ήταν εκείνη η ζωή, παρά τις στερήσεις και τα προβλήματα και πόσο δυνατό κίνητρο ήταν η αγάπη για τα μικρά πράγματα.
Ο Νώντας ήταν ευτυχισμένος με την ζωή του, έφυγε αφήνοντας πίσω την κόρη του Ντίνα, για την οποία ήταν υπερήφανος, που είχε ακολουθήσει την τραπεζική καριέρα, όπως και ο ίδιος και έκανε μια καλή οικογένεια.
Ευχόμαστε στην οικογένειά του να τον θυμούνται και στους φίλους του, οι οποίοι τον αγαπούσαν εξίσου, καλή δύναμη…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΪΝΤΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα