ΑΠΟΨΗ – press

Διαφωνεί και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας για εργασίες στο 1ο Δημοτικό Άρτας

Αντίθετη η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ενδεχόμενο να εκτελέσει ο Δήμος Αρταίων εργασίες, κατά την περίοδο που η σχολική μονάδα του πρώτου Δημοτικού Σχολείου της Άρτας λειτουργεί. Με τον τρόπο αυτόν τίθενται εκποδών το έργο “παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Άρτας”. Την αντίθεσή της η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας την επεσήμανε με το υπ’αρίθμ. πρ. 6472/27-10-2021 έγγραφό της, το οποίο υπογράφει η Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Άρτας Δρ. Κλεοπάτρα Βασιλείου και το οποίο απευθύνεται προς τον Δήμαρχο Αρταίων και κοινοποιείται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του ως άνω σχολείου, οι οποίοι και είχαν ζητήσει εξηγήσεις για το το πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών στις σχολικές μονάδες.
Το πλήρες κείμενο του εγγράφου της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία έχει ως θέμα: « Πλαίσιο για την εκτέλεση εργασιών στις σχολικές μονάδες », έχει ως εξής:

Σε απάντηση του με αρ. Ε.Π. 15/25.10.2021 εγγράφου του 1ο Δημοτικού Σχολείου Άρτας και του εγγράφου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Άρτας και σύμφωνα με:

  1. Το Π. Δ 79 στο άρθρο που απαγορεύει την είσοδο στο σχολείο και Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 94 παρ. 4, εδαφ. 27 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και την παρ. 1 του άρθρου 282 του ν. 3852/2010 όπου ο Δήμος στην περίπτωση που απαιτούνται εργασίες σε σχολική μονάδα, δύναται να διακόψει και να αναστείλει τη λειτουργία του σχολείου, καθότι δεν δύναται να λειτουργεί το σχολείο και να γίνονται εργασίες επικίνδυνες για την ασφάλεια των μαθητών και μάλιστα χωρίς τη συναίνεση του Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος είναι ο καθύλην αρμόδιος για τη λειτουργία του και ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  2. Επίσης σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με το άρθρο 4 «Διακοπή μαθημάτων λόγω εκτάκτων αναγκών», τα μαθήματα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία μπορεί να διακοπούν μέχρι τρεις (3) συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες με απόφαση του οικείου Δημάρχου, εφόσον πρόκειται για σχολικές μονάδες που ανήκουν στον ίδιο δήμο και συντρέχουν συνθήκες που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μαθητών στο σχολείο.
    Ως εκ τούτου, ο Δήμος δεν δύναται να εκτελέσει εργασίες κατά την περίοδο που μια σχολική μονάδα λειτουργεί.

Σχετικό link εδώ