10.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Από την Άρτα στην Κεντρική Αφρική

Διαβάστε επίσης

Κατασκευή καινοτόμων υβριδικών συστημάτων φωτοβολταϊκών στην Άρτα σε συμμετοχή πολυεθνικής κοινοπραξίας για αναπτυξιακό έργο στην Κεντρoαφρικανική Δημοκρατία, από την εταιρία ΝΤΑΛΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΕ

Η εταιρία ΝΤΑΛΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΕ, η οποία εδρεύει στην Άρτα συμμετείχε στην παραγωγή ενός πολυεθνικού έργου στο οποίο συμμετείχε η καινοτόμος εταιρία ΕΥΔΙΤΗ LTD, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής οπτικών ινών της Κορέας, η Taihan και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το οποίο χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κομμάτι της εταιρίας ΝΤΑΛΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΕ αφορούσε την παραγωγή 12 υβριδικών συστημάτων φωτοβολταϊκών, τα οποία θα υποστηρίξουν την λειτουργία του δικτύου οπτικών ινών, τα οποία κατασκευάστηκαν στην Άρτα και παραδόθηκαν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία την Πέμπτη, παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας κ. HENRI-MARIE DONDRA.

Πολλές αφρικανικές χώρες εγκαθιστούν δίκτυα οπτικών ινών και αναζητούν λύσεις ενέργειας που έχουν χαμηλό κόστος λειτουργίας και είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Η αξιοπιστία είναι η πρώτη προτεραιότητα για το σχεδιασμό των συστημάτων ισχύος, καθώς πρέπει να διατηρούν το δίκτυο σε συνεχή λειτουργία. Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις απαιτήσεις, τα υβριδικά συστήματα φωτοβολταϊκών είναι η καλύτερη λύση για την τροφοδοσία δικτύων οπτικών ινών.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Euditi ltd, εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, σχεδίασε, κατασκεύασε και παρέδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο τα πρώτα 12 υβριδικά φωτοβολταϊκά συστήματα στην κορεατική εταιρεία Taihan Fiberoptics (TFO) που θα εγκατασταθούν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR) στα πλαίσια του έργου Central African Backbone Project (CAB Project).

Το έργο CAB ξεκίνησε από την Παγκόσμια Τράπεζα και επί του παρόντος συγχρηματοδοτείται από την Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης (AfDB) και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υποδομή δικτύου που πρόκειται να υλοποιηθεί θα διασυνδέει τις περιοχές της Κεντρικής Αφρικής με ένα παγκόσμιο πλέγμα δικτύου. Η TFO είναι ο κύριος ανάδοχος για την υλοποίηση. Τα υβριδικά συστήματα περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά, μπαταρία, ηλεκτρονικά ισχύος και εφεδρική γεννήτρια ντίζελ.

Η κατασκευή πραγματοποιήθηκε στην Άρτα της Ελλάδας στις εγκαταστάσεις παραγωγής της ΝΤΑΛΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΕ, συνεργάτη του έργου. Ο Δρ Πλάτων Μπαλτάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Euditi, τόνισε: «Είμαστε περήφανοι που η Taihan μας επέλεξε για αυτό το έργο. Γνωρίζουμε καλά τις προκλήσεις του τοπικού περιβάλλοντος χάρη στη μακρόχρονη εμπειρία μας στην εκτέλεση έργων στην Αφρική. Γνωρίζουμε επίσης καλά ότι όλες οι τεχνικές λύσεις πρέπει να προσαρμοστούν στις τοπικές συνθήκες και ότι η εκπαίδευση και η μεταφορά τεχνογνωσίας είναι το κλειδί για την επιτυχία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές και συνεχή τεχνική υποστήριξη πριν, κατά και μετά την εγκατάσταση».

Η TFO είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές οπτικών ινών στον κόσμο και ο κορυφαίος κατασκευαστής καλωδίων οπτικών ινών στην Κορέα. Η TFO συμμετέχει επίσης σε έργα προμήθειας και εγκατάστασης δικτύων οπτικών ινών σε πολλές άλλες αφρικανικές χώρες όπως το Μάλι, η ΛΔ Κονγκό και η Σενεγάλη. Ο κ. Youngmin Cho, διευθυντής αφρικανικών έργων του TFO ανέφερε: «Η Taihan Fiberoptics στοχεύει να είναι η κορυφαία εταιρεία στην Αφρική που προσφέρει λύσεις δικτύου με το κλειδί στο χέρι. Έχουμε αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία εγκαθιστώντας χιλιάδες χιλιόμετρα δικτύων οπτικών ινών στην Αφρική και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής. Η έλλειψη εκτεταμένου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια πρόκληση, αλλά χάρη στα υβριδικά φωτοβολταϊκά συστήματα έχουμε μια αξιόπιστη λύση. Η Euditi διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία σε τροφοδοτικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που απαιτούνται σε ένα τόσο απαιτητικό έργο. Ακόμη πιο σημαντική για εμάς είναι η υποστήριξή τους σε όλες τις φάσεις του έργου».
Το CAB είναι ένα έργο που θα συνδέσει έναν τεράστιο αριθμό κοινοτήτων στο διαδίκτυο και θα βελτιώσει τις επικοινωνίες. Ο αντίκτυπος στην εκπαίδευση, την υγεία και την οικονομική ανάπτυξη θα είναι τεράστιος. Ο κ. Gauthier Guezewane, τεχνικός επικεφαλής του έργου CAR-CAB, δήλωσε τη σημασία του για την ανάπτυξη της χώρας: «Η κυβέρνηση της ΚΑΔ στοχεύει να ξεκινήσει περαιτέρω κυβερνητικά έργα που σχετίζονται με πολλά υπουργεία, όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τα ηλεκτρονικά τελωνεία, η φορολογία, εκπαίδευση, έργα υγιεινής κ.λπ. Η CAR επιδιώκει να επεκτείνει αυτή την υποδομή για να καλύψει μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς της. Η Taihan και η Euditi υπήρξαν πολύτιμοι συνεργάτες καθώς μας βοηθούν με την εις βάθος τεχνογνωσία τους και μεταφέροντάς την στο έργο μας. Αυτός ο τύπος γνώσης χρειάζεται για τον σχεδιασμό και την επίβλεψη μελλοντικών έργων στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛ. 7

Τα δίκτυα οπτικών ινών
φέρνουν ευημερία στην Αφρική

Γράφει ο Gauthier GUEZEWANE*

Η Αφρική έχει τον χαμηλότερο αριθμό συνδέσεων Διαδικτύου και ταυτόχρονα το πιο ακριβό Διαδίκτυο παγκοσμίως. Το έργο Central Africa Backbone (έργο CAB) στοχεύει να παραδώσει ένα δίκτυο τηλεπικοινωνιών υψηλής ταχύτητας που θα αποτελείται από χερσαίες συνδέσεις οπτικών ινών. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του δικτύου μπορεί να παρέχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών, αποθήκευσης μπαταριών και εφεδρικού συστήματος γεννήτριας. Η υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου έργου είναι πραγματικά σημαντική καθώς θα συνδέσει έναν τεράστιο αριθμό κοινοτήτων σε όλη την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με το Διαδίκτυο. Το έργο CAB θα βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών από άποψη ποιότητας και ποσότητας σε προσιτές τιμές.
Η παροχή γρήγορου και φθηνού διαδικτύου σε όλη τη χώρα θα είναι επωφελής από πολλές απόψεις. Θα βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης με πολλούς τρόπους, παρέχοντας πληθώρα πληροφοριών, γνώσεων και πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, αυξάνοντας έτσι τις ευκαιρίες για μάθηση. Το γρήγορο Διαδίκτυο θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στις υπηρεσίες υγείας και θα δημιουργήσει ένα προσβάσιμο και αποτελεσματικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές της χώρας. Ακόμη περισσότερο, οι πολίτες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από καλύτερες και βελτιωμένες δημόσιες υπηρεσίες προσβάσιμες σε όλους ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές. Σημαντικό αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών θα είναι η οικονομική ανάπτυξη σε τοπική, περιφερειακή και εθνική κλίμακα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ευκαιριών εργασίας και της ενίσχυσης της κοινωνικής ευημερίας και των προσωπικών σχέσεων.
Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην CAR σήμερα. Το έργο CAB θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην κοινωνική ευημερία των πολιτών της. Εργαζόμαστε σκληρά με διεθνείς εργολάβους (https://lnkd.in/etzBiSaz) για να εκτελέσουμε έγκαιρα αυτό το έργο, πληρώντας τα υψηλότερα πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος και χρησιμοποιώντας την υψηλότερη τεχνολογία που είναι διαθέσιμη σήμερα.

  • Τεχνικός επικεφαλής του έργου CAR-CAB, (Expert Technique & Backbone PROJECT FIBRE OPTIQUE D’AFRIQUE CENTRALE)

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΔ HENRI-MARIE DONDRA ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο εξοπλισμός που προορίζεται για την εγκατάσταση οπτικών ινών σε 11 πόλεις της Κεντρικής Αφρικής έφτασε, την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021, στο αεροδρόμιο Bangui M’Poko. Τους υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός, επικεφαλής της κυβέρνησης ΣΕΜ. Henri-Marie Dondra.
Τον αρχηγό της κυβέρνησης συνόδευαν ο αρμόδιος για την ψηφιακή οικονομία και τηλεπικοινωνίες Υπουργός κ. Ιουστίνος Γούρνα Ζάκο και μέλη του υπουργικού του συμβουλίου.
Σύμφωνα με τις εξηγήσεις του αρμόδιου για την ψηφιακή οικονομία υπουργού, ο εξοπλισμός αυτός θα αναπτυχθεί για να καλύψει σχεδόν ολόκληρη την εθνική επικράτεια. «Οι πρώτες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν από το τέλος του τρέχοντος έτους στο Bangui», πρόσθεσε.
Με την παραλαβή αυτού του εξοπλισμού, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε το αίσθημα της ικανοποίησής του με τους εξής όρους: «Όπως γνωρίζετε, το έργο για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης είναι ένα έργο που βρίσκεται κοντά στην καρδιά του Προέδρου της Δημοκρατίας και εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που σημειώνω ότι αυτό το έργο προχωρά πολύ καλά και ότι σύντομα θα έχουμε μια πολύ καλή ρευστότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο».
Σημειώστε ότι η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όντως μόλις απέκτησε την τελευταία γενιά εξοπλισμού που θα συμβάλει στη μείωση του ψηφιακού χάσματος. Είναι επίσης μια ακόμη ελπίδα για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες της σε όλους τους τομείς στο εγγύς μέλλον μέσω της τεχνολογίας. Με την οπτική ίνα, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία θα μπορέσει εύκολα να επιταχύνει τον μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό της.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα