24.8 C
Arta
23 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ:

Διαβάστε επίσης

Σε Γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται
το έργο Γεωθερμικής αναβάθμισης

Σε δελτίο τύπου, το οποίο υπογράφουν για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας η πρόεδρος κ. Αλέκα Παπαχρήστου και η Γραμματέας κ. Αγλαϊα Νάτσικα, επισημαίνουν την θέση του Συλλόγου να ανασταλλεί το έργο έτσι ώστε να μην καταστεί επικίνδυνο για τα παιδιά και ενοχλητικό για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως:
Το 1ο δημοτικό Σχολείο Άρτας εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2021 στο πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας για γεωθερμική αναβάθμιση.
Αυτό χαροποίησε όλη την σχολική εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων γιατί είναι ένα έργο που θα μείνει παρακαταθήκη στο σχολείο και επιτέλους θα λυθεί το χρόνιο πρόβλημα θέρμανσης. Το έργο ήταν να αρχίσει τον Ιούλιο του 2021 και να παραδοθεί στα τέλη Νοέμβρη του 2021
Έχουμε φθάσει στο τέλος όμως του 2021, και ακόμα συζητάμε για το πότε θα γίνει το έργο
ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ του Συλλόγου μας είναι η πραγματοποίηση του έργου και όχι η απένταξη αυτού
Ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή λοιπόν και από τις τεχνικές υπηρεσίες της, αφού το έργο δεν πραγματοποιήθηκε στην ώρα του, να πάρει παράταση για το καλοκαίρι, γιατί θεωρούμε επικίνδυνο να στηθεί ένα εργοτάξιο στον προαύλιο χώρο του σχολείου κατά την σχολική χρονιά. Μιλάμε για 13 γεωτρήσεις . Και κατά την άποψή μας είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα χρονών γύρω από ένα εργοτάξιο, γιατί ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί.
Συναντήσαμε όμως τοίχος από τον Δήμαρχο της πόλης μας. Ο οποίος αρνούνταν να ζητήσει παράταση από την Διαχειριστή Υπηρεσία ,χωρίς όμως να μας εξηγεί τους λόγους.
Με ενέργειες όλων των μελών του ΔΣ και με παρεμβάσεις της προέδρου και της γραμματέα του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων, σε φορείς, που στάθηκαν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα μας, καταφέραμε να πάρουμε ως ΔΣ την παράταση που ζητούσαμε, πιστεύοντας ότι έτσι θα λυνόταν το πρόβλημα.
Δυστυχώς όμως το τοίχος υψώθηκε πιο ισχυρό απέναντί μας, με έναν Δήμαρχο να μας εκβιάζει ,λέγοντάς μας ότι το έργο θα χαθεί και υπεύθυνος για αυτό θα είναι ο Σύλλογος μας.
Έφθασε στο σημείο να μας λέει με ύφος αυτοκράτορα στην τελευταία μας συνάντηση ότι αφού δεν θέλετε το έργο θα το πάρω για το Δημαρχείο.
Δεν έκανε διάλογο μαζί μας ,δεν δέχτηκε να ακούσει τις απόψεις μας τις προτάσεις μας . Απλά αποχώρησε, απίστευτα εκνευρισμένος, που κάποιος φορέας τόλμησε να φέρει αντίρρηση στα λεγόμενά του.
Και επειδή πλέον η παράταση είναι εφικτή και δεν είχε που να στηρίξει τα λεγόμενά του, έριξε το μπαλάκι στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ότι δε θέλει το έργο.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ λοιπόν τη θέση μας ότι φυσικά και είμαστε ΥΠΕΡ του έργου , και αφού η παράταση είναι εφικτή , ζητάμε από τον Δήμαρχο να αλλάξει στάση να συνεργαστεί , και να μη φέρετε τόσο αλαζονικά.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ “Α”

Ένα θέμα που δημιουργήθηκε από το πουθενά, τείνει να στοιχειώσει τις σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με ένα μεγάλο τμήμα των κατοίκων της Άρτας, με αφορμή ένα έργο, το οποίο ενώ είχε εμφανιστεί ως πρωτοπόρο και καινοτόμο για την Άρτα, είχε κερδίσει την θετική άποψη όλων των αρτινών, κολλάει τώρα σε μια εγγενή πραγματικότητα: την αγωνία του κάθε γονιού για την ασφάλεια του παιδιού του, κατά την διάρκεια των σχολικών μαθημάτων, από τις εργασίες που προβλέπει το έργο.
Δυστυχώς καλώς ή κακώς, το πρόβλημα αυτό είναι δύσκολο να επιλυθεί, καθώς βασίζεται στον συναισθηματικό κυρίως τομέα και οποιεσδήποτε εγγυήσεις και αν δώσει ο Δήμος ή ο εργολάβος, δεν πρόκειται να πειστεί κανένας γονιός, ότι ένα εργοτάξιο στην αυλή ενός σχολείο, δεν θα είναι επικίνδυνο για το βλαστάρι του.
Κατανοούμε την δύσκολη θέση και των δυο πλευρών, όπως επίσης και την ανάγκη να εξευρεθεί μια λύση, που θα λύσει το πρόβλημα
«Α»

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα