ΑΠΟΨΗ – press

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Χωρίς εκπλήξεις ο ορισμός των νέων θεματικών αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά με τον προβληματισμό, ότι επιλέγησαν κατά απόλυτη πλειοψηφία 5-3 περιφερειακοί σύμβουλοι από την Π.Ε. Ιωαννίνων, έναντι των υπολοίπων τριών περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου.
Ειδικότερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκαν οι οκτώ νέοι αντιπεριφερειάρχες που ορίστηκαν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη με θητεία ως το τέλος του έτους.
Το σχήμα των θεματικών αντιπεριφερειαρχών αποτελούν τρεις παλιοί και πέντε νέα πρόσωπα.
Έτσι στις θέσεις τους παραμένουν η Αγνή Νάκου, ο Οδυσσέας Πότσης και ο Βασίλης Γοργόλης, οι οποίοι προέρχονται όλοι από την Π.Ε. Ιωαννίνων.
Τα νέα πρόσωπα αποτελούν ο Δημήτρης Βαρέλης από την Π.Ε. Άρτας, ο Χρήστος Ματσίρας από την Π.Ε. Πρέβεζας, η Ηλιάνα Σπανοπούλου- Σάρρα από την Π.Ε. Θεσπρωτίας, η Γιώτα Ναυρόζογλου και ο Χάρης Λαζάνης από την Π.Ε. Ιωαννίνων.
Στον Δημήτρη Βαρέλη ανατίθενται οι αρμοδιότητες για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, στο Χρήστο Ματσίρα αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα προστατευόμενων περιοχών, εξωστρέφειας και καινοτομίας, στην Γιώτα Ναυρόζογλου αρμοδιότητες για τον συντονισμό και την υποβολή προτάσεων προώθησης των τοπικών προιόντων, στην Ηλιάνα Σπανοπούλου θάματα ιχθυοκαλλιεργειών και στον Χάρη Λαζάνη ο τομέας του αθλητισμού και της απασχόλησης.
Να σημειωθεί ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι έλαβαν θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη προέρχονται κατά απόλυτη πλειοψηφία από την Περιφερειακή Ενότητα των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα πέντε από τους οκτώ, ενώ οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, ήτοι της Άρτας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας έλαβαν από μια θέση, γεγονός το οποίο συζητήθηκε ευρέως σε όλη την Ήπειρο και ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως.
Ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο, όπου όλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, φαίνονται να υποαναπτύσσονται σε σχέση με τα Ιωάννινα, δεν έχει δοθεί και το καλύτερο μήνυμα από την Περιφέρεια Ηπείρου κατά την επιλογή των συνεργατών του Περιφερειάρχη.
Να αναφέρουμε ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες από την Άρτα ήταν δύο και συγκεκριμένα η Αναστασία Σίμου με αρμοδιότητες την προώθηση των τοπικών προϊόντων και ο Γιάννης Κατέρης αρμόδιος για θέματα μεταφορών και επικοινωνιών.
Τις μέχρι τώρα αρμοδιότητες του Γιάννη Κατέρη αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βαρέλης, ένας από τους παλιότερους περιφερειακούς συμβούλους, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη: θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την εμπιστοσύνη και τιμή που μου έκανε με την απόφασή του να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη με τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών από 01 Ιαν 2022.