18.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Επαναλειτουργία Κέντρων
Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα που υπάρχουν πρόκειται το επόμενο διάστημα να επαναλειτουργήσουν τα κέντρα εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων στο στρατό ξηράς. Για την ιστορία το 2018 τα κέντρα καταργήθηκαν και στη θέση αναπτύχθηκαν το ΣΥΠΟ (σημεία υποδοχής ) ένας άλλος τρόπος κατάταξης αλλά που από ότι φαίνεται δεν περπάτησε και δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ,έτσι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων σκέφτεται να λειτουργήσει εκ νέου το κέντρα εκπαιδεύσεως.
Το δικός μας στρατόπεδο στην Άρτα όλο αυτό το διάστημα λειτουργίας του νέου θεσμού ουσιαστικά λειτουργούσε ως κέντρο εκπαιδεύσεως αφού πραγματοποιούσε την βασική εκπαίδευση στους νεοσυλλέκτους μέχρι και την ορκωμοσία τους και στη συνέχεια συνέχιζε εκπαίδευση τους σε προκεχωρημένα αντικείμενα.
Επομένως, ουσιαστικά η Άρτα δεν έπαψε να λειτουργεί ως κέντρο εκπαιδεύσεως και θα πρέπει στην περίπτωση που επανέλθει ο θεσμός των κέντρων εκπαιδεύσεως ένα από αυτά να είναι η Άρτα. Πράγμα για το οποίο θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε ώστε η Άρτα να μην αποκλειστεί και χάσει το ιστορικό κέντρο εκπαιδεύσεως .
Να επισημάνουμε ότι λόγω της συνεχούς λειτουργίας του το στρατόπεδο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση από πλευράς υποδομών και έχει την δυνατότητα άμεσα και αύριο το πρωί να υποδεχθεί νεοσυλλέκτους.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα