15.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι από τις κλοπές με την μέθοδο της απασχόλησης

Διαβάστε επίσης

Πολλοί φοβούνται την εμπλοκή τους με την Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να χάνουν πολλά χρήματα και να έχουν οικονομικά προβλήματα…

Προβληματίζει την τοπική Αστυνομία το φαινόμενο της αυξημένης εγκληματικότητας, το οποίο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και αφορά περιπτώσεις όπου Ρομά γυναίκες, με την μέθοδο της αποσπασης προσοχής, κλέβουν μεγάλα ποσά, κυρίως από ηλικιωμένους.
Τα περιστατικά, που είναι πλέον καθημερινά, λαμβάνουν χώρα τόσο στην οδό Σκουφά, όσο κυρίως στα περιφερειακά πάρκιν του Δήμου Αρταίων. Εκεί συγκεκριμένες Ρομά, πλησιάζουν ηλικιωμένους κυρίως άνδρες, και τους ζητάνε να τους δώσουν ένα ευρώ.
Στην συνέχεια με την μέθοδο της απασχόλησης, τους κλέβουν τα χρηματικά ποσά που τυχαίνει να έχουν στις τσέπες τους.
Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε άτυχος ένας ηλικιωμένος, ο οποίος έπεσε θύμα της συγκεκριμένης τακτικής, με αποτέλεσμα να του αποσπάσουν το ποσό των 270 ευρώ και για τον λόγο αυτόν κατέφυγε στην Αστυνομία, η οποία άμεσα έδρασε και συνέλαβε τις υπαίτιες της πράξης.
Όταν όμως οδηγήθηκαν με την διαδικασία του αυτοφώρου ενώπιον της Δικαιοσύνης, συγκεντρώθηκαν περίπου 15 Ρομά, συγγενείς των συλληφθέντων και απέδωσαν το ποσό που του είχαν αφαιρέσει και για τον λόγο αυτόν ζήτησε από την Δικαιοσύνη να μην τιμωρηθούν επειδή ο ίδιος αποζημιώθηκε.
Παρόλα αυτά, την επόμενη ημέρα, υπήρξε και άλλο παρόμοιο περιστατικό στο ίδιο σημείο, με θύμα και πάλι έναν ηλικιωμένο συμπολίτη μας, του οποίου απέσπασαν το ποσό των 1500 ευρώ.
Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και για τον λόγο αυτόν, δημοσιοποιούμε τις περιπτώσεις αυτές, προκειμένου να προσέχουν κυρίως τα άτομα τρίτης ηλικίας, από τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια της σύνταξής του και πρόβλημα στην επιβίωσή τους.
Και επειδή, πολλοί φοβούνται την εμπλοκή τους με την Δικαιοσύνη, καλό θα ήταν να μην παρασύρονται και σε κάθε περίπτωση να έχουν τα μάτια τους ανοικτά σε τέτοιου είδους «συναλλαγές», όπως επίσης να μην κυκλοφορούν με μεγάλα ποσά στην τσέπη.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα