ΑΠΟΨΗ – press

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία» και τον ΕΦΕΠΑΕ,
Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας και με τα επιμελητήρια της Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιωνίων Νήσων με θέμα: Παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ:
“Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γυμναστήριου και σχολής χορού”
στις: 12/04/22, ώρα: 19:00
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom, πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/84455372076

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΟΙΚΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες της περιοχής ότι ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης του κελύφους του διώροφου κτηρίου συνολικής επιφάνειας 1.500,00 μ2 του οίκου Νοσηλευτών του Νοσοκομείου, όπου στεγάζεται και το 31ο Νηπιαγωγείο Δήμου Ιωαννίνων. Το κτήριο παρουσίαζε έντονες φθορές με ρηγματωμένα και αποσαθρωμένα τμήματα και με εμφανή αποκάλυψη του οξειδωμένου οπλισμού στα δομικά στοιχεία του. Το έργο είχε προϋπολογισμό 35.000,00 € με ΦΠΑ και συμπεριλάμβανε τις εξής παρεμβάσεις:
Αποκατάσταση οπλισμένου σκυροδέματος με επαλείψεις ειδικών γεωκονιαμάτων.
Ανακαίνιση παλαιών χρωματισμών.
Αντικατάσταση στεγάστρων των εξωστών.
Επένδυση με λαμαρίνα των στηθαίων.
Αποκατάσταση των δαπέδων των εξωστών.
Αντικατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων.

ΕΡΓΟ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ 2 ΧΛΜ ΣΤΗΝ ΑΝΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ
Εργασίες ασφαλτόστρωσης κεντρικών οδών στην περιοχή της Ανέζας, αναμένεται να υλοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Αρταίων.
Ειδικότερα, πρόκειται για παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης κεντρικών οδών, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων. Μεταξύ άλλων προβλέπεται να υλοποιηθούν, εργασίες για την ασφαλτική αποκατάσταση, καθώς και διαγράμμιση του οδοστρώματος, με βαφή υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας.
Ο Δήμος Αρταίων, προκηρύσσει ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Ασφαλτόστρωση κεντρικών οδών Ανέζας» προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέχρι την Τρίτη 26 Απριλίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις, παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα www.arta.gr, στην κατηγορία Εφημερίδα της Υπηρεσίας – Προκηρύξεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΖΟΦ
Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας.
Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ.
Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενήμερος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ
Σε εξέλιξη είναι το έργο με τίτλο: «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α Α΄ και Β΄ βαθμού της χώρας», προϋπολογισμού 330.000,00 €.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκληθήκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς και στην κατασκευή υποδομών για μελλοντική πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων, σε τμήματα που είναι εντός των ορίων των οριοθετημένων οικισμών του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
Ο στόχος είναι η βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και η προστασία της δημόσιας ασφάλειας.
Στο πλαίσιο αυτό, κατασκευάζονται σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες, αγωγοί ομβρίων υδάτων και τοιχίων για την προστασία από τη διάβρωση.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στο μέλλον, ενώ προχωρά και η αποκατάσταση όσων δρόμων είχαν υποστεί ζημιές.
ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή από ηλικιωμένο, που έγινε την 02-04-2022 στην Άρτα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από την τσέπη μπουφάν ηλικιωμένου χρηματικό ποσό -1.500- ευρώ και προσωπικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.