ΑΠΟΨΗ – press

Ενημέρωση για την Άρτα

Η ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του ΥφΑΑΤ Γιώργου Στύλιου ήταν λακωνική και περιεκτική:
«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία του κυβερνητικού έργου στα θέματα ευθύνης μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων . Ήταν μία παραγωγική συνάντηση εργασίας στην οποία συζητήσαμε και για ζητήματα που αφορούν την Άρτα και την Ήπειρο».
Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια συνάντηση, όπως είναι φυσιολογικό, δεν μπορεί να είναι περιεχόμενο δελτίου τύπου, παρόλα αυτά σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε ο κ.Μητσοτάκης, ζήτησε από τον αρτινό πολιτικό, να του μεταφέρει ποιο είναι το πολιτικό κλίμα που επικρατεί αυτήν την περίοδο στην περιοχή και ποια είναι τα φλέγοντα ζητήματα, για τα οποία ασχολείται.

Ο κόμβος Κομποτίου
Ο κ. Στύλιος μεταξύ των άλλων ζητημάτων, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξει η σύνδεση της Ιονίας Οδού με την παράκαμψη του Κομποτίου, το οποίο όπως είναι γνωστό αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και οικονομίας.
Αναφέρθηκε στην σκοπιμότητα του συγκεκριμένου έργου, καθώς ο συγκεκριμένος κόμβος θα μπορεί να διευκολύνει τα φορτηγά, αλλά και τους αγρότες, στην περίοδο της συγκομιδής της ελιάς, των εσπεριδοειδών και του ακτινιδίου, να μπορούν να εισέρχονται αμέσως στον κάμπο και να βγαίνουν, χωρίς να χρειάζονται να επιβαρύνουν την παλιά εθνική οδό και βγαίνουν από τον κόμβο Αγίου Δημητρίου.
Ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε από τον κ. Στύλιο να τον ενημερώνει για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, ενώ ο αρτινός πολιτικός τον ενημέρωσε ότι έχει ήδη πολύ καλή συνεργασία και με τους αρμόδιους υπουργούς στον τομέα των υποδομών για την προώθηση άμεσα του θέματος.