19.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Τμήμα και στον Δήμο Ν. Σκουφά

Διαβάστε επίσης

  • Δήμαρχε, νομίζω ότι είναι η ώρα να κάνεις κίνηση ματ στην υπόθεση του Γενικού Γραμματέα: όπως είχες αναφέρει και σε συνέντευξη, πέρυσι τον Μάϊο, υπάρχει πρόσωπο που ενδιαφέρεται για την θέση… μήπως είναι ευκαιρία να καλύψεις το κενό;
  • Τρολάρουμε βέβαια, αλλά το αναφέρουμε γιατί στις τοπικές κοινωνίες, έτσι είναι η κατάσταση: έρχονται τα πάνω -κάτω και τα μπρος-πίσω! Πάντως σε κάθε περίπτωση η θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου εκτός από θέση εμπιστοσύνης, θέση ισχύος, θέση προσφοράς και εξουσίας… είναι και μια έμμισθη θέση, την οποία πολλοί που αυτήν την περίοδο είναι εκτός …άμβωνος, μπορούν και την καλοβλέπουν.
  • Πάντως κατά γενική ομολογία, πρόσωπο σαν τον Κώστα Ζέρβα δεν πρόκειται να ξαναβρεί ο Δήμαρχος. Δεν θα αναφερθούμε στην αποδοτικότητά του, η οποία μπορεί εύκολα να αξιολογηθεί από τα μέσα μέτρησης τα οποία κανονικά οι υπηρεσίες έχουν, αλλά η προσωπική πίστη και αφοσίωση απέναντι στον Δήμαρχο και το έργο της δημοτικής αρχής, πραγματικά τον έκαναν ένα ξεχωριστό και αναντικατάστατο συνεργάτη του Χρήστου Τσιρογιάννη, ιδίως στις δύσκολες αυτές ημέρες…
  • Να αναφέρουμε ότι ο κόμβος στο ύψος της Ελ.Βενιζέλου είναι μια σημαντική εξέλιξη για την πόλη… Και αυτό το κρίνουμε έχοντας κατά νου το παράδειγμα του κόμβου στην σύνδεση με την Τζουμέρκων. Γιατί όταν είχε προγραμματιστεί όλοι είχαν πέσει να τον φάνε τον Δήμο, καθώς τον χαρακτήριζαν ως αποτυχημένο έργο.
  • Η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προβλέψεις και σήμερα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι μεγάλη απόδοση στην ρύθμιση της κυκλοφορίας θα έχει και ο κόμβος του Ελ. Βενιζέλου… Ένα έργο που σχετίζεται και με ένα όραμα: την επέκταση του δρόμου και την κατασκευή γέφυρας που θα συνδέει την Άρτα με την Ελεούσα. Μακρυνό ως έργο, αλλά σημαντικό να υπάρξουν και οι απαραίτητες υποδομές.
  • Τώρα που ο Κωνσταντίνος Σκούμας έγινε αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορεί με τον ΥφΑΑΤ Γιώργο Στύλιο, να προωθήσουν και την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, κάτι που προβλέπεται άλλωστε και από το νόμο… Παρόλα αυτά, λόγοι έλλειψης άμεσης εξεύρεσης στέγης, είχαν πάει αυτό το θέμα στις καλένδες των αποφάσεων.
  • Είναι όμως μια ανάγκη πλέον… Και νομίζουμε ότι ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη είχε πιάσει το νόημα της αναπτυξιακής ισχύος της αστυνομίας σε μια περιοχή και τους διέθεσε αμέσως ένα δημοτικό κτήριο: κάτι αντίστοιχο μπορεί να κάνει και ο Δήμος Ν. Σκουφά, αn αναλογιστεί κανείς τα δημοτικά κτήρια που είχαν οι πάλαι ποτέ Δήμοι Πέτα, Κομποτίου και Νεοχωρίου.
  • Δεχθήκαμε κριτική, αναφορικά με την στάση μας υπερ της Βυζαντινής εβδομάδας του Δήμου Αρταίων και βέβαια δεν αλλάζουμε την άποψή μας. Μιλήσαμε με πολύ κόσμο αυτές τις ημέρες, που είδε με θετική ματιά τις δράσεις αυτές και ως μια καλή αφορμή να ξαναεπισκεφθούν την περιοχή.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα