19.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Διαβάστε επίσης

Το σωματείο μας ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, όπως είναι γνωστό, είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικό, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 και έχει έδρα το Βουργαρέλι Άρτας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Μέσα από τις δραστηριότητές μας, όπως εκδηλώσεις για τα παιδιά, πεζοπορίες, συναυλίες, εκθέσεις εστιάζουμε στην τέχνη, τη νεολαία, το περιβάλλον, την κοινωνική προσφορά, με γνώμονα την αγάπη μας για τον άνθρωπο και τη φύση. Επίσης, με πρωτοβουλία μας, εκδίδουμε το περιοδικό ΚΥΤΤΑΡΟ με θέματα που αφορούν στα Τζουμέρκα (ντοπιολαλιά, παλιές συνταγές, μοναστήρια κλπ.). Χάρη στις δραστηριότητες αυτές έχει γίνει ευρύτερα γνωστό και δημοφιλές στο πανελλήνιο. 

Στο νέο μας χώρο, στο κέντρο του Βουργαρελίου, φιλοξενούνται εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, φωτογραφίες αγιογραφιών, δανειστική βιβλιοθήκη κ.α. Ο καινούριος αυτός χώρος δένει αρμονικά την παράδοση του τόπου μας με τη σύγχρονη εποχή. Εκεί βρίσκεται ο νερόμυλος με τη νεροτριβή, δύο κατασκευές φιλοσοφημένες από τους προγόνους μας, με υλικά από την ίδια τη φύση που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, αλλά το  σπουδαιότερο είναι ότι όλα αυτά μαζί αποτελούν ένα μέρος της ιστορίας  των ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ.

Σημαντική είναι για μας και η δημιουργία του Ιαματικού Δάσους (πεζοπορία στο ρέμα λεπτοκαρυάς –νεραϊδογέφυρο). Η πεζοπορία αυτή μας φέρνει κοντά στη φύση, μετατρέποντας τις αισθήσεις μας σ΄ένα ιαματικό δασικό λουτρό. Περπάτημα διαλογισμού, αυτογνωσίας, στοχασμού, κάτι καινούργιο για την περιοχή των Τζουμέρκων.

Μέσα σε όλα αυτά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μουσική∙ μουσικές βραδιές που προσπαθούμε να διοργανώνουμε κάθε χρόνο, εστιάζοντας στους νέους μουσικούς του τόπου μας, οι οποίοι μας ταξιδεύουν στην Ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική, με κλαρίνο, ούτι, βιολί, ντέφι.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά και να σας ξεναγήσουμε στις ομορφιές των Τζουμέρκων!!!!

Βουργαρέλι, Ιούνιος 2022

ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ   

Βουργαρέλι Άρτας

Νίκος Μανούσης

τηλ. 697 991 2980 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα