15.4 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Έφυγε ο Νίκος Δάφνος… φτωχότερη η Άρτα!

Διαβάστε επίσης

Την Πέμπτη 7/7/2022 στις 11.30 πμ θα τελεστεί η εξόδειος ακολουθία στον μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Άρτας, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Γλυκορρίζου.

Στο παλιό Ράδιο Αμβρακία με τον γιο του Άλκη Δάφνο

Ο Νίκος Δάφνος, ένας από τους τελευταίους ρέκτες της τοπικής μας κοινωνίας, έφυγε σήμερα το πρωί μετά από πολλές ταλαιπωρίες στην υγεία του.
Παιδί της Άρτας, ο γιος του καπετάν Κόρακα, ο Νίκος είναι το παράδειγμα μιας γενιάς ονειροπόλων και ευαίσθητων ανθρώπων, που μετά την δεκαετία του 70 προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο τους στην μικρή μας πόλη. Σπούδασε στην Σχολή Εργοδηγών στα Ιωάννινα, και συνταξιοδοτήθηκε ως Διευθυντής Δημοτικής Επιχείρησης, εκείνο όμως που πάντοτε τον χαρακτήριζε ήταν το πάθος του για την μουσική. Ανδρώθηκε μέσα στην σχολή της Φιλαρμονικής του ΣΚΟΥΦΑ και μέσα από εκεί γνώρισε την ομορφιά και τους ανοικτούς ορίζοντες της Μουσικής.
Ήταν από τους θεμελιωτές του Δημοτικού Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Άρτας και τέλεσε Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Σκουφά.
Ένας άνθρωπος πραγματική πηγή αισιοδοξίας, με αληθινή αγάπη για τους φίλους του και την καλή ζωή με τις παρέες. Με την αρτινή παρέα, μια ομάδα ερασιτεχνών μουσικών, προσπάθησε να επαναφέρει στην τοπική κοινωνία την κουλτούρα της καντάδας και της καλής μουσικής, για την οποία διακρίθηκε η γενιά του…
Ο Νίκος ήταν ο ίδιος μια μουσική: πάντοτε προσπαθούσε να διασκεδάσει τα πράγματα, έβλεπε με χιούμορ την πραγματικότητα και πολλές φορές την απαξίωνε με την ευφυία του και το συναίσθημα. Ακόμη και όταν τα προβλήματα υγείας είχαν αρχίσει να τον πολιορκούν στενά, πάντοτε έβλεπε μια ακτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας και φρόντιζε να την αξιοποιεί.
Η μεγάλη του χαρά ήταν τα παιδιά του, ο Άλκης και η Λαμπρίνα, που του στάθηκαν τις δύσκολες στιγμές, τα εγγόνια του και βέβαια η μεγάλη του αγάπη, η γυναίκα του η Σούλα.
Η αρτινή κοινωνία, είναι φτωχότερη από σήμερα και σίγουρο είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που κατανοούν ότι χάθηκε ένας άνθρωπος – ιστορία για τον τόπο.
Συλλυπούμαστε την οικογένειά του και τους φίλους του.

Ο Αλέκος Δάφνος (Κόρακας) και ο Νίκος Δάφνος στο γνωστό bar 39

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα