19.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Προδιαγράφεται… θερμό Φθινόπωρο!!!

Διαβάστε επίσης

 Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

Πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός, επιχειρώντας να διαψεύσει για μια ακόμη φορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών προέτρεπε τους δημοσιογράφους να φύγουν για διακοπές, καθώς όπως είπε «Ούτε εκλογές θα γίνουν, ούτε ανασχηματισμός…».

Και είναι αλήθεια ότι πολλοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, έστω και με «μισή καρδιά», πήραν τις άδειές τους και ξεχύθηκαν στα νησιά και τις παραλίες…

 Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και στην περιοχή μας, καθώς οι ειδήσεις και οι εξελίξεις σε τοπικές υποθέσεις είναι τόσο ραγδαίες, που αυτοί που ασχολούνται με τα μέσα ενημέρωσης και «να θέλουν να αγιάσουν» απέχοντας των σχολιασμών και της αρθρογραφίας, δεν τα καταφέρνουν.

Γι’ αυτό λοιπόν και παραβιάζοντας το «πολιτικό έθιμο για τα μπάνια του λαού», υποχρεώνομαι κι εγώ για μια … “έκτακτη εμφάνιση”, προκειμένου να σχολιάσω συνοπτικά τις εξελίξεις, που αφορούν την Πρέβεζα και όχι μόνο..

  1. Πανεπιστημιακό Τμήμα 

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, αποδείχθηκε περίτρανα πόσο δίκιο είχαμε όσοι πολύ έγκαιρα χαρακτηρίσαμε «βιαστική, επιπόλαιη και άκρως συντεχνιακή» την περσινή απόφαση των καθηγητών για μεταφορά του τμήματος στα Γιάννενα, η οποία ήταν και η αφετηρία των μετέπειτα αρνητικών αποφάσεων…

Το τμήμα Λογιστικής- Χρηματοοικονομικής με έδρα την Πρέβεζα, παρά τον πόλεμο που δέχθηκε και την προσπάθεια απαξίωσής του, άντεξε και προσέλκυσε συνολικά περίπου 120 φοιτητές, περισσότερους από πολλά άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αυτή η θετική εξέλιξη αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες  και ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα για τους πολιτικούς μας εκπροσώπους να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη μεταφορά του τμήματος…

Ας μη χάσουν την ευκαιρία και αποδειχθούν… μοιραίοι και άβουλοι.

  1.  Οδοφωτισμός

Μετά από τρία χρόνια και παρά τις αντιδράσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ανακήρυξε ως ανάδοχο του έργου οδοφωτισμού στον Δήμο Πρέβεζας, την ένωση εταιριών INTRAKAT – OMEXOM, με ποσοστό έκπτωσης μόλις… 3,15%

 Η παντελής έλλειψη ανταγωνισμού και το σχεδόν μηδενικό ποσοστό έκπτωσης που προσφέρθηκε, δικαιώνει όλους όσοι είχαμε εξ υπαρχής καταθέσει συγκεκριμένες αντιρρήσεις και ενστάσεις επί των συγκεκριμένων διαδικασιών του έργου. 

Σαφώς και είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι και όλοι αυτοί που μιλούσαν “για συμμετοχή πολλών εταιριών που θα δημιουργούσε ανταγωνισμό και θα απέφερε ποσοστό έκπτωσης άνω του 50%..”,  δημιουργώντας φρούδες προσδοκίες.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει το συντομότερο να έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο όλες οι παρατάξεις, αλλά και κάθε Δημοτικός Σύμβουλος χωριστά, οφείλουν να πάρουν σαφή θέση, αναλογιζόμενοι την μεγάλη ευθύνη  απέναντι στους δημότες, τους οποίους και θα επιβαρύνουν με ένα δυσανάλογο κόστος, για τα επόμενα 12 χρόνια.

Η απόφαση του ΔΣ θα πρέπει να είναι με συντριπτική πλειοψηφία, στην μη υπογραφή της σύμβασης του έργου, καθώς κρίνεται μη συμφέρουσα για το Δήμο.

Αν παρ’ όλα αυτά η δημοτική αρχή αποφασίσει να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, τότε για την αντιπολίτευση αποτελεί μονόδρομο η προσφυγή στην επιτροπή ανταγωνισμού και τη δικαιοσύνη, ώστε να ακυρωθεί αυτή η τριτοκοσμική σύμβαση…

  1. Βιολογικός καθαρισμός

Η δημόσια παραδοχή από τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας ότι: «η εγκατάσταση  του Βιολογικού είναι για χρόνια παρατημένη” ,  ανοίγει ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος και σαφώς ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα, κατά πόσο τα τελευταία χρόνια ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργούσε ικανοποιητικά.

Στα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται, οφείλει άμεσα η Δημοτική Αρχή να δώσει διευκρινήσεις και πειστικές απαντήσεις, τόσο για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, όσο και τις διαδικασίες της απευθείας ανάθεσης σε ιδιωτικό συνεργείο (κόστος, επιλογή εταιρείας, διάρκεια κλπ)…

Γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η πλημμελής λειτουργία των εγκαταστάσεων ήταν γνωστή από καιρό και απλά κάποιοι αρμόδιοι αθόρυβα και μεθοδικά προετοίμαζαν την είσοδο συγκεκριμένης μάλιστα εταιρείας στις εγκαταστάσεις του βιολογικού..

  1. Σκουπίδια

Όσοι πίστεψαν ότι το σήριαλ της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Ήπειρο τελειώνει με την πρόσφατη “τροπολογία Γεραπετρίτη”, την οποία ο κ. Καχριμάνης είχε χαρακτηρίσει “πραξικόπημα”, μάλλον διαψεύδονται.

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες 2-3 μέρες είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις Περιφέρειας και Φορέα Διαχείρισης.

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη για «μία κλίκα που λέγεται διοίκηση του ΦΟΔΣΑ που συνδιαλέγεται με αυτούς που έχουν το εργοστάσιο και λειτουργούν ως υπάλληλοι κυκλώματος…, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αρχές της ηθικής και τιμιότητας…», αλλά και η αυστηρή ανταπάντηση της διοίκησης του φορέα ότι «αυτές οι δηλώσεις  είναι συκοφαντικές και αποτελούν προσβολή για τους Αιρετούς και την Δημοκρατία…”, οδηγούν στο  συμπέρασμα ότι από το Φθινόπωρο θα  παρακολουθήσουμε πολλά ακόμη επεισόδια σ’ αυτή την αντιπαράθεση, τις συνέπειες της οποίας πληρώνουν οι πολίτες της Ηπείρου.

Και μέσα σ’ αυτή την ένταση, είναι να απορεί κανείς με τη στάση των 2 αντιδημάρχων Πρέβεζας, οι οποίοι για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του Φορέα ψήφισαν λευκό, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι «κατώτεροι των περιστάσεων»..

Με όσα παραπάνω συνοπτικά περιέγραψα και για τα οποία θα επανέλθω διεξοδικώς, από Σεπτέμβριο είναι βέβαιο ότι θα έχουμε ένα πολύ θερμό Φθινόπωρο.

 Μέχρι τότε..

Καλό Αύγουστο και Καλή Παναγία, με υγεία !!! 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα