19.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Καλόμαθε η γριά στα σύκα

Διαβάστε επίσης

  • Στην ηλεκτρονική ΑΠΟΨΗ γράψαμε ένα άρθρο αναφορικά με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να αποζημιώσει με το ποσό των 4000 ευρώ περίπου τον πρώην Γενικό Γραμματέα, πρώην δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο και μέλος της δημοτικής ομάδας του Τσιρογιάννη, με διαδικασίες φαστ τρακ.
  • Αν αφορούσε κάποιο άλλο πρόσωπο, πιθανόν να μην δίναμε σημασία.
  • Η είδηση αυτή καθεαυτή δεν έχει πια τόσο αξία, για τον λόγο αυτόν και δεν την αναδημοσιεύουμε στην έντυπη εφημερίδα. Αυτό που όμως μας έκανε εντύπωση είναι η απάντηση του Δήμου Αρταίων, που κυριολεκτικά όσοι την διάβασαν έμειναν με το στόμα ανοικτό…
  • Εκτός του γεγονός ότι η απάντηση αναφερόταν σε περιεχόμενο που το δημοσίευμα δεν είχε, εκτός του γεγονότος ότι η απάντηση μπέρδευε τον «εισηγητή του θέματος», με τον «εισηγητή της αποζημίωσης», το πιο σημαντικό απ’όλα ήταν ότι έβριθε με μειωτικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου: έτσι κατά κόρον χρησιμοποιήθηκαν όροι όπως “συκοφαντία”, “παραπληροφόρηση”, “χειραγώγηση της κοινής γνώμης”, “ανακρίβειες και ψεύδη”, “κατασκεύασμα αφηγήματος”, “αφήγημα που εξαρχής και δόλια έχετε καταστρώσει”…
  • Παρατηρώ ότι ο Δήμος Αρταίων έχει χάσει την ψυχραιμία του στην δημόσια κριτική ή «καλόμαθε η γριά στα σύκα»… Η ανοχή των ΜΜΕ, τόσο καιρό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην κάνει τον στοιχειώδη έλεγχο…
  • Τελευταία φορά που το αντιμετωπίσαμε ήταν όταν γράψαμε για την υπόθεση του τμήματος Μουσικών Σπουδών, όπου ο δήμαρχος δημοσίως στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι η κ. Ζουμπούλη είχε ζητήσει από τον κ. Περιφερειάρχη να μεταφέρει την έδρα της Σχολής στα Ιωάννινα…
  • Καραμπινάτη …υπεροψία του Δημάρχου, η οποία κατέληξε έπειτα από δημοσίευμα της ΑΠΟΨΗΣ να αποκαλυφθεί ότι η κ. Ζουμπούλη είχε ζητήσει κτήριο από τον Καχριμάνη και ότι παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια για τον σκοπό αυτόν είχε διαθέσει μισό μύριο, η δημοτική αρχή για τρια χρόνια κράτησε στο συρτάρι την επιστολή.
  • Αυτά λοιπόν, που η ΑΠΟΨΗ δημοσίευσε και σχολίασε είναι ΔΗΜΟΣΙΩΣ γνωστά. Και το Δημοτικό Συμβούλιο και το ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι προσβάσιμα σε όλους.
  • Απλώς φαίνεται ότι η δημοτική αρχή αρέσκεται ότι δεν έχει αντιπάλους και χάνει την αίσθηση του μέτρου (που θέλει επισταμένως, με ένα οργανωμένο γραφείο τυπου, να δείχνει ότι έχει με την παρακολούθηση της κάθε τσιμεντόστρωσης).
  • Ας το πάρει λοιπόν απόφαση η δημοτική αρχή, ότι όσα είναι μπροστά στα μάτια μας, θα τα σχολιάζουμε όπως πρέπει και όπως νομίζουμε.

Αισθητή η έλλειψη του ιατροδικαστή

Στον ενάμισι χρόνο της κυκλοφορίας μας, ποτέ δεν γράψαμε ειδήσεις του στυλ «βρέθηκε νεκρός» και «βρέθηκε απαγχονισμένος». Εκτιμούμε ότι σε μεγάλο βαθμό άλλος ο ρόλος του δημοσιογραφίας, άλλος του Γραφείου Κηδειών και γνωρίζοντας ότι πίσω από κάθε τέτοιο περιστατικό κρύβεται μια μεγάλη ή μικρή προσωπική και κοινωνική τραγωδία, αρνούμαστε πεισματικά να αναπαράγουμε την είδηση.
Όμως μια προσωπική υπόθεση, έτυχε να μας εμπλέξει να παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά την ανακάλυψη του 22χρονου νεκρού φοιτητή.
Δεν θα ασχοληθούμε με το πως και το γιατί ή για τον λόγο της απώλειας του νέου ανθρώπου, παρά το γεγονός ότι μπαίνουμε στον πειρασμό, καθώς τα σχόλια στο διαδίκτυο, κυριολεκτικά ξέφυγαν από κάθε πραγματικότητα. Θα αναφερθούμε όμως στο γεγονός ότι τόσο οι αστυνομικοί, που βρέθηκαν στο σημείο, προκειμένου να κάνουν το δύσκολο έργο τους, όσο και οι επαγγελματίες του γραφείου κηδειών, επεσήμαναν την απουσία του Ιατροδικαστή από το Νοσοκομείο της Άρτας.
Η σωρός του άτυχου νέου, θα έπρεπε πλέον να μεταφερθεί στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όπου θα έπρεπε να περιμένει στην σειρά, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη νεκροψία – νεκροτομή.
Και οι συγγενείς του άτυχου νέου, τρελαμένοι από την είδηση, θα έπρεπε να μεταβούν στην πόλη των Ιωαννίνων, αντί να έρθουν στην Άρτα για να δουν και να αναγνωρίσουν το παιδί τους.
Με μια δυστυχή συγκυρία, μπορέσαμε να κατανοήσουμε για ποιον λόγο τελικά είναι απαραίτητη η παρουσία ενός ιατροδικαστή στην Άρτα και πόσο θα δυσκολέψει η ζωή των κατοίκων από την έλλειψή του. Με τον τρόπο αυτόν, φαίνεται σαν αργά, αλλά σταθερά να αποδυναμώνεται η λειτουργικότητα της κοινωνίας μας… Και εκτός από αυτά, υπάρχει και μια σωρεία άλλων πράξεων, που πλέον θα δυσκολέψουν την ζωή των πολιτών, όπως τα τροχαία ατυχήματα, οι κακώσεις από ενδοικογενειακή βία, από σωματικές βλάβες κ.ο.κ.
Ας μην τα υποβαθμίζουμε, γιατί όλοι μας κάποτε μπορεί να βρεθούμε σε δύσκολη θέση…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ

Το διατηρούμε και το δείχνουμε. Μεταξύ μελισσουργών και Θεοδωριάνων στο ιστορικό Αυτί εδώ σε αυτό το κάλος οι ΄΄σπουδαγμένοι΄΄ προσπαθούν να κάνουν σήραγγα. Τα τελευταία χρόνια πολλοί ξένοι έρχονται στα Τζουμέρκα. Δεν έρχονται για τα ωραία μας μάτια,για αυτά τα τοπία έρχονται. Προς τους φίλους Μελισσουργειώτες που προσπαθούν για τη σήραγγα. ΄΄αυτή μας μάρανε΄΄ Ας φροντίσουν για ένα δρόμο για τα Τζουμέρκα που για να πάμε με τη χάραξη από το 1950 βλαστημούμε να φτάσουμε. Οι Μελισσουργοί έχουν τα καλύτερα φυσικά τοπία των Τζουμέρκων και δεν το ξέρουν. Αυτά να προσέξουν για να γίνει το χωριό τους προορισμός διαμονής και όχι πέρασμα, και να αφήσουν τα βουνά ήσυχα στο αιώνιο μεγαλείο τους. Να μην τα καταστρέψουν για την ΄΄ανάπτυξη΄΄
Βασίλης Γκανιάτσας
φωτογράφος
κινηματογραφιστής

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα