18.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Οι 47 Ρονίν και η Δημοτική Αναγέννηση…

Διαβάστε επίσης

Έβλεπα πριν λίγες μέρες την φοβερή ταινία 47 Ρονίν, που εκτός από την εκπληκτική ερμηνεία του Κιάνου Ρίβς ως “μιγά” σαμουράϊ, διδαχθήκαμε και πολλές αρχές του Ιαπωνικού πολιτισμού: υπακοή, σεβασμός, το “μπουσίντο”, το σεπούκου (το γνωστό χαρακίρι).
Για να μην κουράζω, ένας ντάϊμγιο (ο ντάιμγιο Ασάνο Ναγκανόρι-τοπικός άρχοντας) κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε σε έναν άλλο ντάϊμγιο και ο Σογκούν τον διέταξε να κάνει σεπούκου. Οι Γιαπωνέζοι άμα υπάρξει εντολή άνωθεν, δεν έχει μα και μου και ο ντάιμγιο Ασάνο Ναγκανόρι έκοψε τα έντερά του…
Αυτός όμως είχε και έναν στρατό… Καμιά 300αριά σαμουράϊ, που τον υπηρετούσαν, οι οποίοι όταν πέθανε ο άρχοντας έγιναν Ρονίν, δηλαδή απόκληροι σαμουράϊ, χωρίς αφέντη… Οι 47 από αυτούς, αποφάσισαν και εκδικήθηκαν τον θάνατο του αφέντη τους και τιμωρήθηκαν κι αυτό από το Σογκουνάτο να κάνουν χαρακίρι!!!
Τώρα εμένα, όλο αυτό τι μου θύμισε και γιατί το λέω… Ίδια περίπτωση είναι και ο συνδυασμός της Δημοτικής Αναγέννησης, ο οποίος εδώ και 4 χρόνια περίπου βιώνει την ίδια περίπου κατάσταση “τιμωρίας”.
Ο συνδυασμός της Τζένης Ταπραντζή, είχε την δυναμική να είναι ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών. Σε αυτόν συμμετείχαν παλιά καλά μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ο οποίος εξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ (τότε δεν ήταν ΠΣ) και παλιά καλά μέλη προερχόμενα από το παλιό ΠΑΣΟΚ, με μεγάλη κοινωνική παράσταση, πολιτικές αναφορές ευρύτερες και ως εκ τούτου, πρόσωπα τα οποία μπόρεσαν να αναδειχθούν.
Στον πρώτο γύρο των εκλογών όταν από την κάλπη διακριβώθηκε ποιοί ακριβώς εκλέγονται, οι άλλοι που δεν μπόρεσαν να είναι στις πρώτες θέσεις, όπως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις πικράθηκαν ή στεναχωρήθηκαν… Δεν είναι βέβαια αυτό κάτι το πρωτοφανές! Και στο συνδυασμό του Τσιρογιάννη υπήρξαν τέτοια φαινόμενα, τα οποία εν καιρώ ο έμπειρος δήμαρχος με θέσεις και θεσούλες, μπόρεσε να καταστείλει… το ίδιο πιστεύω θα μπορούσε να γίνει και στην περίπτωση της Τζένης, αλλά…
Ας γυρίσουμε λοιπόν στην Δημοτική Αναγέννηση…
Στο εκλογικό γραφείο της Δημοτικής Αναγέννησης, γίνεται ένα περιστατικό με την Τζένη Ταπραντζή, στο μεσοδιάστημα από την πρώτη Κυριακή στην δεύτερη (εκεί που παιζόταν όλα για όλα για την Άρτα) με την Τζένη να κατηγορεί κάποια μέλη του συνδυασμού ότι στον δεύτερο γύρο κρύφτηκανΣηκώθηκαν οι τόνοι, γύρισαν τραπέζια… Όλα αυτά που γίνονται στις οικογένειες δηλαδή. Το θέμα ήταν ότι έγιναν μπροστά στην ισχυρή κυρία του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.
Τα γεγονότα λοιπόν έχουν ταχεία εξέλιξη, με το Σογκουνάτο του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράφει την Τζένη και να στέλνει τον εκλεγμένο πια συνδυασμό σε καθεστώς ΡΟΝΙΝ… Σκεφτείτε τώρα, τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, που κατέβηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενοι από άλλους κοινωνικούς χώρους, όπως π.χ. το ΠΑΣΟΚ … τώρα να είναι παγιδευμένοι σε έναν συνδυασμό μείζονος αντιπολίτευσης, χωρίς πολιτικό φορέα να εκφράζουν.
Και αυτοί είναι η αλήθεια ότι στην αρχή πίστευσαν ότι το ΣΟΓΚΟΥΝΑΤΟ θα δώσει άφεση αμαρτιών, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους προσεγγίσει, ότι η μείζονα αντιπολίτευση θα μπορέσει να δημιουργήσει ερεθίσματα συνεργασίας. Όχι γι’αυτούς, αλλά για το καλό του τόπου, να μπορεί το πρώτο σε ψήφους κόμμα να έχει μια εκπροσώπηση στην αυτοδιοίκηση της Άρτας.
Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, πήρε την δική του ανεξάρτητη γραμμή, αποτασσόμενη κάθε σχέση με την Δημοτική Αναγέννηση… Έκανε το περιβόητο τμήμα Αυτοδιοίκησης, από το οποίο στην συνέχεια κάποιοι έφυγαν και συνέστησαν την Αρτινών Πολιτών Παρέμβαση.
Τόσα χρόνια οι Ρονίν του Δημοτικού Συμβουλίου, προσποιούνται ότι δεν τρέχει κάτι και επιμένουν να παλεύουν για την αξιοπρεπή παρουσία τους. Δυστυχώς, το Σογκουνάτο, όπως και στην περίπτωση του ντάιμγιο Ασάνο Ναγκανόρι, δεν συγχωρεί και δεν συγκινείται.
Έτσι και σήμερα, τα μέλη του συνδυασμού δεν βλέπουν κάποια προοπτική. Γνωρίζουν ότι παρά το γεγονός ότι η Τζένη είναι μαχητική και σήκωσε στις πλάτες της όλη αυτήν την προσπάθεια και την στήριξαν, για τους ίδιους δεν υπάρχει κάποιο μέλλον.

Να σημειώσουμε, ακόμη πέραν αυτών, ότι πολλοί στις εκλογές δεν συμμετέχουν για την κοινωνική τους παράσταση, αλλά για να πετύχουν κάποια μετάθεση, για να τα έχουν καλά με το κόμμα κλπ. Πλέον αυτά δεν υπάρχουν…
Για τους ΡΟΝΙΝ του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, αρχίζει το μεγάλο σχέδιο να απεμπλακούν από την κατάσταση αυτή, που ενώ προσδοκούσαν κομματική ανέλιξη, αντιμετώπισαν απομόνωση και άδικη πολιτική υποβάθμιση. Πλέον πολλοί ετοιμάζουν το σχέδιο εξόδου, με προσανατολισμό προς άλλες αυτοδιοικητικές επιλογές, κυρίως προς την Περιφέρεια, ακόμη και με συνδυασμούς εκτός ΣΥΡΙΖΑ…
Είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, που βίωσαν και έναν Τσιρογιάννη, κυριολεκτικό αρπακτικό προσωπικοτήτων και συνειδήσεων με την σημαία της “Εθνικής Ελλάδας“… Πήρε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους από άλλους συνδυασμούς, προέδρους και μέλη τοπικών κοινοτήτων, υποψηφίους από άλλους συνδυασμούς. Για να χαριτολογήσουμε και λίγο, μόνο η Βίκη Βασιλάκη λείπει, να την πάρει κι αυτή στον συνδυασμό της, για να μιλάμε για πλήρη και ολοκληρωτική επικράτηση (μιας και δεν είχε εκλεγμένες γυναίκες ο συνδυασμός, να συμπληρώσει).
Από την άλλη, αν δεν ήταν αυτοί εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και εκλεγόταν από τον παλιό ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ του 3% τα στελέχη, μπορεί να μην γινόταν όλα αυτά: αλλά ο χρόνος πίσω δεν γυρνάει.
Το ΣΟΓΚΟΥΝΑΤΟ δεν ξεχνά: και οι δημοτικοί αυτοί σύμβουλοι, παρά το γεγονός ότι έχουν δίκιο σε όλα, είναι καταδικασμένοι κι αυτοί να κάνουν σεπούκου (χαρακίρι ντε), να υποστούν τον πολιτικό τους θάνατο, την ατίμωση, επειδή αποφάσισαν να μπουν σε έναν συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προέρχονται από άλλους χώρους.
Αυτό δυστυχώς είναι και το μήνυμα της αυτοδιοίκησης και ας το πάρουν απόφαση όλοι εκείνοι που θεωρούν ότι με την υποβάθμιση της Τζένης και της Δημοτικής Αναγέννησης θα βγουν οι μεγάλοι κερδισμένοι! Γιατί είναι και το προμήνυμα της διαβόητης συνεργασίας της κεντροαριστεράς: δεν υπάρχει μάγκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι χωροκατακτητικό είδος, σαν το λαγόψαρο στο Ιόνιο… τα θέλει όλα δικά του, έχει ηγεμονισμό και ιδίως τα μικροστελέχη, που γλυκάθηκαν με την πεντάχρονη εξουσία.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα