ΑΠΟΨΗ – press

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού που θα στελεχώσει τα  Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας

Κατά την έναρξη της εκπαίδευσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, η εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού που πρόκειται να στελεχώσει τα νεοσύστατα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας, με τη συμμετοχή συνολικά 181 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την έναρξη της εκπαίδευσης στους εκπαιδευόμενους απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας. 

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της διά ζώσης εκπαίδευσης σε αίθουσα του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, με τη συμμετοχή 34 αστυνομικών από υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ΄αποστάσεως διδασκαλίας για 147 στελέχη που υπηρετούν σε αντίστοιχες υπηρεσίες ανά την επικράτεια.

Για την επιμόρφωση και εξειδίκευση του αστυνομικού προσωπικού που θα στελεχώσει τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας,  καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 5 ημερών, στο οποίο συμμετείχαν καθηγητές πανεπιστημίων και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Στην κατάρτιση του προγράμματος συμμετείχαν ακόμα συνεργάτες και στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, όπως είναι η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άλλη ματιά», το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών, το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης αποτέλεσαν τα παρακάτω θέματα εισηγήσεων: