14.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Οι ποιμενομαφιόζοι της Καλαμιάς

Διαβάστε επίσης

  • Τα πήρε κρανίο ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης και έγραψε ένα μακρύ πόνημα στο FB αναφορικά με τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τα βοσκοτόπια της Καλαμιάς, τα οποία εκβιάζουν συνειδήσεις και τους κατοίκους να μην δεχθούν την εγκατάσταση του Επιχειρηματικού πάρκου.
  • Και παλιότερα υπήρχαν αντιδράσεις, αλλά τότε μάλλον ο Δήμαρχος, λες και δεν ήταν από εκιά τα μέρη, λες και δεν μεγάλωσε στην Καλαμοχαλκιάδα… Τι άλλαξε από τότε που είχε προτείνει ο Παπαλέξης και το Επιμελητήριο να γίνει το πάρκο εκεί. Απλώς τότε δεν θέλαμε να γίνουμε κακοί στους συγχωριανούς μας, τότε οι μελετητές δεν είχαν δίκιο και επιλέχθηκε ο δρόμος του Αμμοτόπου.
  • Τόσα χρόνια άλλαξε τίποτε στην γωνιά αυτή της Καλαμιάς; Άλλαξαν οι βοσκοί και τα βοσκοτόπια; Όχι… Μόνο η οπτική του δημάρχου άλλαξε, που πριν έβλεπε στο μέρος εκείνο, ευαίσθητους ψηφοφόρους και σήμερα βλέπει εκβιαστές και παράνομους καταπατητές.
  • Και η απορία μας είναι μόνιμη: δεν ζει στην Άρτα ο Δήμαρχος; Έχει μεταναστεύσει στον ψηφιακό κόσμο του Facebook και έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα; Τόσα χρόνια που οι ποιμενομαφιόζοι της περιοχής, λυμαινόταν τις δημοτικές βοσκίσιμες εκτάσεις, γιατί δεν έκλεισε την εφαρμογή να πάει να το καταγγείλει;
  • Δεν λέμε να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα να κάνει μήνυση, λέμε να βάλει τη νομική υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, να ετοιμάσουν ένα πρωτόκολλο αποβολής, μια αγωγή, μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ένα εξώδικο ή μια απλή επιστολή…
  • Έτσι καθαρίζουν οι άλλοι Δήμοι, τους ποιμενομαφιόζους που τα πρόβατά τους τρώνε το γρασίδι από τις δημοτικές εκτάσεις. Με κατηγορητήρια στο Facebook η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν τρομάζει, ούτε ασχολείται και όπως είδαμε εκ του αποτελέσματος, δεν σιουράει και κανένας τίποτε.
  • Δεν θα ασχοληθούμε με τα του επιχειρηματικού πάρκου… Εμείς συμφωνούμε με τον Δήμαρχο και την επιλογή της Καλαμιάς: δεν μπορούμε όμως να το καταπιούμε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος περνάει σε τόσο βαριές καταγγελίες, για ζητήματα που πολύ καιρό γνώριζε και αποδεδειγμένα δεν έπραξε τίποτε.
  • Εκτός κι αν τον Δήμαρχο, σε τελική ανάλυση, δεν τον πείραξε ο εκβιασμός των ποιμενομαφιόζων, αλλά το γεγονός ότι σιγά σιγά βλέπει το αφήγημά του να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Το αφήγημα ότι μπορώ να κάνω ότι θέλω και οι κάτοικοι του κάμπου, επειδή τους έριξα ενα βαρέλι πίσσα, θα με ακολουθήσουν…
  • Ξεχειλώνει το πουλόβερ… και εκεί θα αποδειχθεί τελικά το γεγονός ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και όταν αυτό αποδειχθεί τότε δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, ούτε η πίσσα, αλλά ούτε και τα πούπουλα!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα