18.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Στον δρόμο για τις εκλογές…

Διαβάστε επίσης

  • Είναι ανησυχητικό που το λέω, αλλά εγώ αισθάνομαι και μια περηφάνεια που διάβασα ότι παρακολουθούνταν με το πρόγραμμα predator και η Όλγα Γεροβασίλη… Περισσότερο σαν το σύνδρομο της μαντάμ Σουσού δηλαδή, πως να… και η Άρτα έχει και κάποιον που αξίζει να παρακολουθείται.
  • Πέραν των άλλων όμως, η υπόθεση αυτή, μαζί με την ενεργειακή κρίση και το καλάθι του καταναλωτή, θα μας οδηγήσει μαζί έως τις εκλογές…
  • Οι εκλογές πάντως αρχίζουν και παίρνουν μια περίεργη φορά, που σε κάθε περίπτωση προβληματίζουν. Και κρίνοντας από την Άρτα, μπορούμε να αντιληφθούμε τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα.
  • Γράφουν π.χ. οι εφημερίδες για το πρόσωπο του Βασίλη Ψαθά, πως θα είναι το νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Άρτας, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει δηλώσει παντού, ότι στην επόμενη εκλογική μάχη θα είναι στο πλευρό του Αλέκου Καχριμάνη.
  • Παρόλα αυτά τα δημοσιεύματα, δημιουργούν απόνερα, που καλούνται να τα διαχειριστούν τα πρόσωπα του προηγούμενου ψηφοδελτίου, αλλά και η τοπική κοινωνία που κάνει σενάρια με λάθος πληροφορίες.
  • Είδαμε να παίρνουν τα σκάγια και πρόσωπα που είναι εκτός του χώρου της ΝΔ, όπως το περιστατικό με την εκλεκτή Γεωργία Πατέντα, αξιόλογη μεν, αλλά με τον σύζυγό της Σωτήρη Νάκα να είναι στους υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο του …ΠΑΣΟΚ.
  • Αρχίζουν λοιπόν να προβληματίζουν τα δημοσιεύματα αυτά, καθώς φαίνονται να τελούν σε αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, αλλά και να επιβεβαιώνουν αυτό που λένε οι γνωρίζοντες… ότι κανένας δεν ξέρει ακριβώς πως θα διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια.
  • Να επισημάνουμε ότι, όπως πληροφορηθήκαμε το επετειακό άρθρο του φίλου Αντώνη Κολιάτσου( αναφέρονταν στον πόλεμο του 40), με τίτλο με τίτλο: «ΔΥΟ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» που πρώτο-δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα «ΑΠΟΨΗ»(σ. σ, Τετάρτη 26/10/2022), φιλοξενήθηκε τόσο από την εφημερίδα των Αθηνών «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στο φύλλο του Σαββάτου(29/10/2022, σελ. 32) όσο και στον Γιαννιώτικο «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ(Δευτέρα 31/10/2022).
  • Ερώτηση: πως σας φαίνεται η στοιχισμένη αντιπολίτευση στον Δήμο Αρταίων… Έχουμε την εντύπωση ότι οι ημέρες για τον Αντετοκούμπο της Άρτας …μαυρίζουν.

Ο Αντετοκούμπο της Εθνικής Άρτας που κέρδισε τις εντυπώσεις

Πήγε ο καημένος ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Σφήκας να αναπτύξει τις απόψεις του σχετικά με την ερημοποίηση της Άρτας και τίναξε το Δημοτικό συμβούλιο στον αέρα… Αν και ο Δημήτρης Σφήκας είναι γενικά συμπαθής σε όλους, καθότι χαμηλών τόνων και σοβαρός ως πρόσωπο, νομίζουμε ότι δεν μίλησε στο σωστό τάϊμινγκ. Καταρχήν απευθύνθηκε στον Δήμαρχο Αρταίων και τον χαρακτήρισε «Αντετοκούμπο» της Εθνικής Άρτας, στην συνέχεια αναφέρθηκε στα ΤΕΙ και ότι σε σχέση με τα Γιάννινα, δεν έχουμε ικανό αριθμό σχολών προκειμένου να συγκριθούμε με την ηπειρωτική πρωτεύουσα, γεγονός το οποίο γέννησε μνήμες αναφορικά, με την αλληλογραφία Περιφερειάρχη και Δημάρχου για τα 500.000 ευρώ, που αφορούσαν την δημιουργία κτηρίου για την Σχολή Μουσικών Σπουδών και βρισκόταν στο συρτάρι του Δημαρχείου….
Σε κάθε περίπτωση πάντως από την συζήτηση που ακολούθησε ο Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε ευθαρσώς για το θέμα των σχολών «παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» και έθεσε ως παράδειγμα τον δήμαρχο Ιωαννίνων, που παρά το γεγονός ότι είναι και μέλος της Ακαδημαϊκής κοινότητας δεν ασχολείται καθόλου με τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην πόλη του.
Αναφορικά δε με τα θέματα των πανεπιστημιακών σχολών της Άρτας, ανέφερε ότι ευθύνες έχουν όλοι οι άλλοι, εκτός από τον Δήμο και παρέπεμψε σε βουλευτές, περιφερειάρχη και πρυτάνεις, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Τι θα έλεγε άραγε ο Αντετοκούμπο αν ήταν στην θέση του Δημάρχου της Εθνικής Άρτας;

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα