ΑΠΟΨΗ – press

Στον δρόμο για τις εκλογές…

Ο Αντετοκούμπο της Εθνικής Άρτας που κέρδισε τις εντυπώσεις

Πήγε ο καημένος ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Σφήκας να αναπτύξει τις απόψεις του σχετικά με την ερημοποίηση της Άρτας και τίναξε το Δημοτικό συμβούλιο στον αέρα… Αν και ο Δημήτρης Σφήκας είναι γενικά συμπαθής σε όλους, καθότι χαμηλών τόνων και σοβαρός ως πρόσωπο, νομίζουμε ότι δεν μίλησε στο σωστό τάϊμινγκ. Καταρχήν απευθύνθηκε στον Δήμαρχο Αρταίων και τον χαρακτήρισε «Αντετοκούμπο» της Εθνικής Άρτας, στην συνέχεια αναφέρθηκε στα ΤΕΙ και ότι σε σχέση με τα Γιάννινα, δεν έχουμε ικανό αριθμό σχολών προκειμένου να συγκριθούμε με την ηπειρωτική πρωτεύουσα, γεγονός το οποίο γέννησε μνήμες αναφορικά, με την αλληλογραφία Περιφερειάρχη και Δημάρχου για τα 500.000 ευρώ, που αφορούσαν την δημιουργία κτηρίου για την Σχολή Μουσικών Σπουδών και βρισκόταν στο συρτάρι του Δημαρχείου….
Σε κάθε περίπτωση πάντως από την συζήτηση που ακολούθησε ο Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε ευθαρσώς για το θέμα των σχολών «παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» και έθεσε ως παράδειγμα τον δήμαρχο Ιωαννίνων, που παρά το γεγονός ότι είναι και μέλος της Ακαδημαϊκής κοινότητας δεν ασχολείται καθόλου με τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην πόλη του.
Αναφορικά δε με τα θέματα των πανεπιστημιακών σχολών της Άρτας, ανέφερε ότι ευθύνες έχουν όλοι οι άλλοι, εκτός από τον Δήμο και παρέπεμψε σε βουλευτές, περιφερειάρχη και πρυτάνεις, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Τι θα έλεγε άραγε ο Αντετοκούμπο αν ήταν στην θέση του Δημάρχου της Εθνικής Άρτας;