ΑΠΟΨΗ – press

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα

Γ. Στύλιος, ΥφΑΑΤ: «Στηρίζουμε με πράξεις το εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών, βοηθάμε τους αγρότες μας απέναντι στην σημερινή δύσκολη συγκυρία»

Άνοιξε στις 15 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport), μέσω της οποίας οι αγρότες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για  να λάβουν ενίσχυση για τα λιπάσματα.

Η ενίσχυση ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, κάνοντας χρήση των κωδικών του TAXISnet.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι επιχειρήσεις, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, γεωργικών εκμεταλλεύσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα οι οποίες:

Κατάσταση παραστατικών αγοράς λιπασμάτων

Με την αίτηση οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις συνυποβάλλουν κατάσταση παραστατικών αγοράς λιπασμάτων που έχουν εκδοθεί μεταξύ 01/10/2021 και 30/09/2022.

Η εν λόγω κατάσταση περιλαμβάνει τα εξής:

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων

Δήλωση Γ. Στύλιου, ΥφΑΑΤ
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά:  «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει με πράξεις από την αρχή της θητείας της ότι στέκεται δίπλα στους παραγωγούς μας. Ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία των μεγάλων εξωγενών κρίσεων που επηρεάζουν τις δραστηριότητες  και το εισόδημά τους. Με στοχευμένα μέτρα αλλά και έκτακτες ενισχύσεις, όπως είναι και η ενίσχυση με 60 εκατ. ευρώ για την αγορά λιπασμάτων, καλύπτουμε μέρος της αύξησης του κόστους παραγωγής. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και το μέλλον του πρωτογενή μας τομέα. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας».