ΑΠΟΨΗ – press

Θεόδωρος Γόγαλης: Προβλήματα και λύσεις για το Ε.Σ.Υ.

Η ανάπτυξη των δημοσίων συστημάτων υγείας και η εγγύηση της δωρεάν, καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού αποτέλεσαν θεμελιώδη κοινωνική κατάκτηση στη Δυτική Ευρώπη μετά τον πόλεμο. Στην Ελλάδα, η ίδρυση και η ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι συνδεδεμένη με το ΠΑΣΟΚ και τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά. Παρά τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις όποιες στρεβλώσεις, η ανάπτυξη του Ε.Σ.Υ. έτυχε καθολικής αναγνώρισης από όλους τους πολίτες.

Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας, το Ε.Σ.Υ. είναι επιβαρυμένο τη στιγμή μάλιστα που καλείται να ανταπεξέλθει στις όποιες ανάγκες των πολιτών. Το νομοσχέδιο του Ε.Σ.Υ. που προωθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή προς ψήφιση έρχεται σήμερα την κατάλληλη στιγμή, καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από τις επισκέψεις του κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Άρτας στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού, στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, όπου έλαβε χώρα αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων τόσο του Ε.Σ.Υ. όσο και των εργαζομένων σε αυτό (ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό).

Ειδικότερα, στον νομό καταγράφηκαν τα ακόλουθα προβλήματα:

Είμαι στη διάθεση των βουλευτών της περιοχής προς ενημέρωσή τους για τη βελτίωση της ποιότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των συνθηκών εργασίας του υπαγόμενου σε αυτό προσωπικού, το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του χάρη στην αυταπάρνησή του.

Θεόδωρος Γόγαλης

Υπεύθυνος τομέων Δημόσιας Διοίκησης, Υγείας και Οικονομικού