ΑΠΟΨΗ – press

«ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»:ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ;  –  ΞΕΝΙΑ ΑΡΤΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟ

Φίλες και φίλοι,

Η σημερινή μας αναφορά έχει να κάνει με το πρόβλημα της ασφάλειας της νέας Γέφυρας Άρτας σε σχέση με το αν και πόσο ασφαλής είναι σήμερα καθώς επίσης και με το ΞΕΝΙΑ.

Σε ότι αφορά την νέα Γέφυρα Άρτας από την οποία σήμερα διέρχονται πάντως τύπου οχήματα και την αντοχή της σε σχέση με την φθορά του χρόνου  και την ασφάλεια της για τους διερχόμενους οχήματα και επιβαίνοντες θέλουμε να επισημάνουμε ότι από μια ματιά ενός απλού πολίτη είναι εμφανής η φθορά του χρόνου.

Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι έναντι των συμπολιτών μας και όλων των διερχόμενων από τη γέφυρα να τονίσουμε ότι όλοι οι πολιτικοί παράγοντες θα πρέπει να ασχοληθούν ενεργά ώστε οι υπεύθυνοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες τους να ελέγξουν άμεσα την στατικότατα αυτής με δεδομένο ότι είναι εμφανή τα σκουριασμένα σίδερα και οι υφιστάμενες σε διάφορα σημεία ρωγμές και διαβρώσεις στα μπετά.

Σε περίπτωση μη επαρκούς στατικότητας και εκ του λόγου αυτού κλεισίματος αυτής αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το πρόβλημα επικοινωνίας θα είναι τεράστιο και για  αυτό θα πρέπει άμεσα να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευράς της δημοτικής αρχής ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη κατασκευής της νέας γεφύρωσης του ποταμού Αράχθου μιας και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το έτος 2017  και δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην κατασκευή της νέας γεφύρωσης η επίκληση από πλευράς δημάρχου περί της μελέτης οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου.

Το ως άνω θέμα μας που αφορά την στατικότατα της νέας Γέφυρας Άρτας καθίσταται επίκαιρο και είναι επιτακτική η ανάγκη έλεγχου αυτής μετά και το πρόσφατο γεγονός της κατάπτωσης  της Γέφυρας στο Κομπότι  Άρτας η οποία σημειωτέον κατασκευάστηκε και πρόσφατα. 

Σε ότι αφορά το ζήτημα του ΞΕΝΙΑ είναι γεγονός ότι κατά την άποψη μας όλοι οι Αρτινοί θέλουν να ξαναδούν το ΞΕΝΙΑ και πάλι ανοιχτό.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Ξενία είναι κλειστό πάνω από 30 χρόνια στερώντας τον πανέμορφο αυτό χώρο από όλους μας. 

Όλοι επιθυμούμε να ξαναδούμε το ΞΕΝΙΑ το συντομότερο δυνατόν ανοιχτό ώστε να γίνει επισκέψιμο από τους Αρτινούς πολίτες για να απολαύσουν τον καφέ τους και να προγραμματίσουν  τις εκδηλώσεις τους.

Δυστυχώς όμως η καθυστέρηση υλοποίησης της κατασκευής του ΞΕΝΙΑ από πλευράς της δημοτικής αρχής με βάση την υφιστάμενη μελέτη αφού από το έτος 2016 υπάρχει η χρηματοδότηση και μέχρι σήμερα δεν έχει  δημοπρατηθεί και δεν έχει υπογραφεί  σύμβαση με εργολάβο θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του έργου αφού μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2022 που είναι η καταληκτική ημερομηνία δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με κίνδυνο την απένταξη και εν τέλει την ακύρωση του έργου.  

Παρά το γεγονός του ότι έχει εγκριθεί η μελέτη από το ΚΑΣ  κάποιοι συμπολίτες μας επιμένουν ακόμη και σήμερα παραπλανώντας την κοινή γνώμη, και δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο, να μιλούν ακόμη για Ξενοδοχείο (χωρίς να υπάρχει και η απαραίτητη μελέτη βιωσιμότητας), παρόλο που το αίτημα αυτό και μάλιστα δυο φορές απορρίφθηκε από το ΚΑΣ, μήπως με τις ενέργειες τους αυτές δεν επιθυμούν να ανοίξει ξανά το ΞΕΝΙΑ;

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας

Γιώργος Αθανασούλας           Δημήτρης Καραγιάννης