ΑΠΟΨΗ – press

Eντάξεις επιχειρησιακών σχεδίων στο Π.Α.Α. 2014-2020

Στα πλαίσια υλοποίησης του Μέτρου 16 – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020, εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου η ένταξη 7 Επιχειρησιακών Σχεδίων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 970.180,92 €, αντίστοιχων Επιχειρησιακών Ομάδων για την πιλοτική εφαρμογή ερευνητικών αποτελεσμάτων που στοχεύουν στην βελτίωση της παραγωγικότητας και βιωσιμότητας της γεωργίας. 

Οι Επιχειρησιακές Ομάδες αφορούν σχήματα συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών φορέων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων – Συνεταιρισμών – Ομάδων παραγωγών, επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων και εξειδικευμένων συμβούλων.    

Τα εγκεκριμένα Επιχειρησιακά Σχέδια :

Α/ΑΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε.Ο.ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ
1Ελληνική ΤομάταΣυμμετοχική αξιολόγηση των νεοδομημένων ελληνικών υβριδίων τομάτας σε δυο συστήματα καλλιέργειας ως προς τα χαρακτηριστικά του παραγωγικού δυναμικού, της ποιότητας καρπού και της διατροφικής τους αξίας στην Περιφέρεια Ηπείρου142.645,72
2Treats Χρήση καινοτόμων μεθόδων για την ανίχνευση μοναδικών χαρακτηριστικών νωπού γίδινου και πρόβειου γάλακτος και παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ – ΠΓΕ της Ηπείρου, διασφαλίζοντας  την αυθεντικότητά τους143.000,00 
3Mastitis fightΚαινοτόμες προσεγγίσεις για τον βιοέλεγχο της μαστίτιδας στα αιγοπρόβατα γαλακτοπαραγωγής βιολογικής κτηνοτροφίας : Νέα όπλα για την καταπολέμηση παλαιών εχθρών και τη βελτίωση της ποιότητας και ασφάλειας του νωπού γάλακτος145.000,00
4Ψηφιακή διαχείριση βοοειδώνΧωρικές ψηφιακές τεχνολογίες για την αποτελεσματικότερη βόσκηση με στόχο τη βελτίωση παραγωγής βοοειδών κρεοπαραγωγής.132.034,00
5Bio Smoothies ΗπείρουΒελτιστοποίηση ιδιοτήτων συνδυασμών φρούτων βιολογικής καλλιέργειας ως προς την ενεργειακή αξία και τα διαθρεπτικά χαρακτηριστικά, με τη χρήση μεθόδου ταχείας κατάψυξης124.021,32
6HQoliveoilΟλοκληρωμένη διαχείριση παθογόνων ελαιοκάρπου για την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής προστιθέμενης αξίας144.642,00
7INNOVAPOULTRYΒελτίωση της διατροφής, της υγείας και παραγωγικότητας των ζώων και της ποιότητας του κρέατος μέσω της χρήσης φυσικών αντιοξειδωτικών – αντιμικροβιακών πολυφαινολών στη διατροφή των ζώων138.837,88
ΣΥΝΟΛΟ970.180,92