ΑΠΟΨΗ – press

Γιατί κάποιος νέος να μείνει στην Άρτα;

Ο χρόνος καθυστέρησης της επίσημης ανακοίνωσης των υποψηφίων τρέχει σε βάρος τους

Ο Νιόνιος – ένας είναι ο Νιόνιος- κάποτε ειρωνευόταν «Χατζηδάκια μ’, Θοδωράκια μ’, εσείς τρώτε και πίνετε κι εμένα με τρώει η αρκούδα»;
Αυτό μας θύμισε η ανάρτηση του δικηγόρου Δημήτρη Λαμπράκη, ο οποίος αν και έθεσε εαυτόν υποψήφιο για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Άρτα, λόγω της καθυστέρησης της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων δεν μπορεί να κάνει τον αγώνα του, εν αντιθέσει με άλλους συνυποψηφίους του.
Αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:
«Είναι άδικο για τον τόπο μας οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν παιγνίδι για δύο και εκτός αυτής της αναμέτρησης, να βρεθούν πολύ σοβαροί υποψήφιοι όπως οι κ.κ. Αικ. Ρίζου, Χρ. Μαρέτη αλλά και Χρ. Γκόγκας και Χρ. Μέγας. Η εκλογή των παραπάνω γυναικών όσο και των ανδρών ως υγιών και ωφέλιμων -για το νομό- φωνών φαίνεται να απομακρύνεται.
Προσωπικά εγώ ακόμη δεν έλαβα επισήμως εντολή από τη Νέα Δημοκρατία ώστε να είμαι υποψήφιος βουλευτής και για αυτό δεν μπορώ να επισκέπτομαι και να γυρίζω από τόπο εις τόπο και από εκδήλωση σε εκδήλωση και να αναφέρομαι ως υποψήφιος.
Δεν μου αρέσει και για αυτό δεν το κάνω και δεν θα το κάνω μέχρις να υπάρξει ΕΠΙΣΗΜΑ η ανακοίνωση των υποψηφίων».

Αποχαιρετισμός του ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ στον Θ. Γραμματικόπουλο

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» αποχαιρετούν με απέραντη θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση ένα ξεχωριστό άνθρωπο της μουσικής και του πολιτισμού τον καθηγητής πιάνου, θεωρητικών και σύνθεσης, Θεόδωρο Γραμματικόπουλο, που χθες έφυγε ξαφνικά από κοντά μας.
Ο Θεόδωρος Γραμματικόπουλος υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης του Συλλόγου μας αφού διηύθυνε ως μαέστρος τη Μικτή μας χορωδία από το 2008 έως και το 2021. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας υπηρέτησε με πάθος, επαγγελματισμό και όραμα τη χορωδιακή τέχνη με τις γνώσεις του και συνεργάστηκε άριστα με τους χορωδούς και τα μέλη των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου. Μετέφερε τις αξίες της μουσικής σε όσους ήθελαν να ασχοληθούν με τη χορωδιακή μουσική και συνέβαλε στην αναβάθμιση της χορωδίας μας η οποία υπό τη διεύθυνσή του πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο στην Άρτα όσο και σε άλλες πόλεις. Η ποιότητα δε του θρησκευτικού ρεπερτορίου του είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί για πρώτη φορά η άδεια από τη Μητρόπολη στη χορωδία μας να εμφανισθεί στους Ιερούς ναούς της πόλης μας γεγονός που αποτελεί πλέον θεσμό.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του, στους οικείους του και στους συνεργάτες του.