17.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Διευκρινίσεις πρώην Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Αρταίων κ. Δημήτρη Ευαγγέλου προς αποκατάσταση της αλήθειας

Διαβάστε επίσης

Μετά το πρόσφατο συμβάν διακοπής ηλεκτροδότησης σε σχολική μονάδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αρταίων και προκειμένου να αποκατασταθεί όλη η αλήθεια, σεβόμενος τον Αρτινό λαό, θέτω υπόψη σας τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

Δε δόθηκε ποτέ απάντηση, αν και σήμερα έλαβε χώρα συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, στην επαναλαμβανόμενη ερώτησή μου αν δόθηκε εντολή να πληρωθεί ο λογαριασμός ρεύματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

Στην ίδια συνεδρίαση, απεδείχθη περίτρανα ότι χρήματα υπήρχαν και υπάρχουν στο ταμείο της Σχολικής Επιτροπής, οπότε είναι απορίας άξιον γιατί δε δόθηκε εντολή να πληρωθεί ο λογαριασμός ρεύματος, προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης και, κατά συνέπεια, η ταλαιπωρία της σχολικής κοινότητας. 

Ενόσω ήμουν Αντιδήμαρχος Παιδείας (σ.σ. η θητεία μου έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2022), με την  Γ’ Κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών σχολικών μονάδων που αποδόθηκε στη Σχολική Επιτροπή το Σεπτέμβριο του 2022, φροντίσαμε να εξοφληθούν λογαριασμοί ρεύματος που είχαν κοινοποιηθεί στην υπηρεσία μας μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή, θεωρώντας αυτονόητο ότι αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Δήμου. 

Μη επιθυμώντας να κουράσω επιπλέον παραθέτοντας αριθμούς,  αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ και στα ακόλουθα για τα οποία υπάρχουν και τα απαραίτητα έγγραφα που τα αποδεικνύουν:

  1. Οι Σχολικοί Τροχονόμοι πληρώθηκαν έως και το μήνα Νοέμβριο του 2022, όπου ήμουν ακόμη Αντιδήμαρχος Παιδείας, γιατί θεώρησα ότι τα ελάχιστα χρήματα με τα οποία αμείβονται, συγκριτικά με το λειτούργημα που επιτελούν, τους είναι απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. 
  2. Όσες φορές αιτήθηκα επιχορήγηση από το Δήμο για αντιμετώπιση προβλημάτων και κάλυψη εκτάκτων αναγκών των σχολείων,  εισέπραττα αρνητική απάντηση και είναι δεικτικό ότι τα έτη 2021 και 2022, οι Σχολικές Επιτροπές δεν έλαβαν καμία επιχορήγηση από το Δήμο, αισθανόμενος έτσι αδικημένος συγκρίνοντας με επιχορηγήσεις που ελάμβαναν οι Σχολικές Επιτροπές τα προηγούμενα έτη. 
  3. Με αυτά τα δεδομένα και προσπαθώντας να διαχειριστώ τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου, κατέβαλα προσπάθεια να αντλήσω πόρους και αιτήθηκα έστω την απόδοση από το Δήμο τις Σχολικές Επιτροπές εσόδων από εισπραχθέντα σχολικά μισθώματα, που όπως αντιλήφθηκα δεν είχαν αποδοθεί στις Σχολικές Επιτροπές από το έτος 2015, πράγμα που μέχρι και τη λήξη της θητείας μου δεν έγινε.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμη από όσα προσπάθησα να φέρω εις πέρας κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, με τους ελάχιστους πόρους που διέθετα, αλλά σκοπός του δελτίου τύπου δεν είναι ο απολογισμός της δράσης μου ως Αντιδήμαρχος, αλλά η αποκατάσταση της αλήθειας, στο πλαίσιο της λογοδοσίας που θα πρέπει να διακρίνει όσους ασχολούνται με τα κοινά του τόπου.  

Μη επιτρέποντας καμία μομφή στο πρόσωπό μου και καμία σκιά στο έργο που έχει επιτελεστεί συνολικά από την υπηρεσία, οφείλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, που εργάστηκαν δίπλα μου με αυταπάρνηση και επειδή κάποιοι άλλοι σίγουρα δε θα το πράξουν, σας ζητάω εγώ μια συγγνώμη για πράγματα που εκείνοι δεν έκαναν, ως όφειλαν. 

Με εκτίμηση

Δημήτριος Ευαγγέλου

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα