ΑΠΟΨΗ – press

H Τζένη τα ξέρει καλά τα “γαλλικά”

Παραμονή της παγκόσμιας ημέρας ραδιοφώνου σίγησε η φωνή του Ράδιο Πήγασος

Είναι από τις περίεργες συμπτώσεις, ο Πάνος Πλακιάς, η φωνή του Ράδιο Πήγασος να σβήσει έτσι ξαφνικά την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας Ραδιοφώνου.
Παρά το γεγονός ότι τον είχα συναντήσει ελάχιστες φορές, δεν μπορώ να παραγνωρίσω το αυθεντικό του ύφος στις ραδιοφωνικές εκπομπές, που με έμφαση στήριζε την ηπειρωτική μουσική παράδοση και τους καλλιτέχνες της περιοχής μας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, το οποίο είχε μόνιμα στους 106 μεγάκυκλους στα FM το ραδιόφωνο του, αλλά όπως με χαρά μας έλεγε και ο ίδιος, είχε ακροατές μέσω ίντερνετ απ’όλο τον κόσμο. Ο Παναγιώτης είχε πάει μπροστά το ραδιόφωνο, προχωρώντας σε κάλυψη σε ζωντανή ακρόαση των πανηγυριών του νομού μας και βέβαια των εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων, έχοντας δημιουργήσει μια μεγάλη συλλογή από πρωτότυπες ερμηνείες.
Η τοπική κοινωνία και ιδίως οι ρέκτες της ελληνικής μουσικής, συγκλονίστηκαν από τον θάνατο του αρτινού παραγωγού… Όπως πληροφορούμαστε όμως το Ράδιο Πήγασος θα συνεχίσει την εκπομπή του, κρατώντας ζωντανό το έργο και του όραμα του Πάνου Πλακιά…
Συλλυπητήρια από την εφημερίδα.