ΑΠΟΨΗ – press

Η ορθοστασία των δημάρχων

Καινοτομία στη Γεύση

Αναφέρει ο Βασίλης Ψαθάς στη σελίδα του στο FB:
Όταν η δημιουργία συναντά την παράδοση, το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό και πρωτότυπο. Στην συνάντηση του Γιώργου Ζαρζώνη και των αδελφών Καράλη, το αποτέλεσμα είναι το πρώτο τυρί στον κόσμο ζυμωμένο με πάστα σοκολάτας.
Ο φωτογράφος και σοκολατοποιός Γιώργος Ζαρζώνης, με αγάπη για τα ταξίδια, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία, είχε την ιδέα, την οποία στήριξαν οι Σπύρος και Γιάννης Καράλης, της ομώνυμης ηπειρωτικής βιομηχανίας.
Η σοκολάτα, όσο και το τυρί, συνοδεύουν γευστικά το κρασί και ενώ αρκετές φορές τα «συναντά» κανείς στο ίδιο πιάτο, στην περίπτωση της γραβιέρας με σοκολάτα που παρήχθη από την γαλακτοβιομηχανία Καράλη, τα δύο υλικά ωρίμασαν μαζί για οκτώ μήνες περίπου, κάτι που, όπως επισημαίνει ο Σπύρος Καράλης, ήταν και για τον ίδιο έκπληξη.

Ράνια Τρομπούκη: Γεμίσαμε υποσχολογούντες Δημάρχους

Όλες οι εκδηλώσεις που είχαν μια μαζική συμμετοχή, «σημαδεύτηκαν» από την έντονη παρουσία των υποσχολογούντων σωτήρων. Δημαρχαίοι, υποψήφιοι των υποψηφίων δημάρχων, βουλευτάδες……Τα δε καρναβάλια, χοροί και τα γαϊτανάκια, έγιναν πασαρέλα όπου μετρήθηκαν το ύψος, το πλάτος και το βάρος των εν δυνάμει υποψηφίων. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε φωτογραφίες, με τους ίδιους και ίδιους μαϊντανούς. Παιδιά ηρεμήστε. Όταν θα έρθει η ώρα της εκλογής, σας εγγυώμαι, πως κανείς μα κανείς, δεν θα θυμηθεί ότι χορέψατε καλά τον συρτό στα τρία κρεμασμένοι στο μπράτσο του επικεφαλής, μαϊμουδίζοντας, επαναλαμβανόμενοι τις κινήσεις και τα λόγια του. Θεωρώ, πως θα ήταν πιο χρήσιμο, ο καθένας/μια, να κάνει τις διορθωτικές ή καινοτόμες παρεμβάσεις με έγγραφες προτάσεις και ιδέες ή ξεδιπλώνοντας αυτές στους συνομιλητές σας. Να υπάρχει, τρόπω τινά, κάποιο βιογραφικό του κάθε υποψηφίου ώστε να μετρηθεί το ανάστημα και όχι το ύψος, η βαρύτητα και όχι το βάρος, η πρόθεση της πρότασης και όχι η ακολουθία στα γεγονότα. Άλλως, επειδή είναι αρκετός ο χρόνος μέχρι τις κάλπες (ευτυχώς με τις βουλευτικές θα ξεμπερδέψουμε νωρίτερα), θα βρεθούμε μπροστά στον κίνδυνο της επιδημίας των υποψηφίων και δυστυχώς τα περιστατικά θα αυξηθούν, καθώς μπροστά μας έχουμε την Αγιά Θοδώρα-μεγάλη η χάρη της- το Άγιο Πάσχα και το 15Αύγουστο. Αλλοίμονο μας!!!!!!!!!!!!!