ΑΠΟΨΗ – press

Τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην Άρτα

Πως η εφημερίδα λειτούργησε στην προεκλογική περίοδο

Το σημερινό φύλλο είναι το τελευταίο που εκδίδεται πριν τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαϊου. Ευχόμαστε κατ’αρχήν καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και να εκλεγεί ο καλύτερος .
Το σημείωμά μας αυτό, δεν έχει κανέναν άλλον λόγο, παρά μόνο για να εξηγήσουμε στους αναγνώστες και φίλους μας, ότι όλη την περίοδο αυτή, η εφημερίδα προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού, να έχει ισότιμη παρουσίαση όλων των θέσεων και των πολιτικών δράσεων των υποψηφίων κομμάτων και πολιτικών, βεβαίως που ασχολήθηκαν στην Άρτα. Ελεύθερα δημοσιεύσαμε τις ανακοινώσεις, τις δηλώσεις και βέβαια τις συνεντεύξεις τους, σε όποιον το ήθελε και ήρθε σε επαφή με την εφημερίδα.
Όπως είναι αυτονόητο και λόγω χαρακτήρα και στάσης μας απέναντι στα πράγματα, ότι ουδέποτε εμείς πήραμε πρωτοβουλία να πλησιάσουμε κάποιον υποψήφιο, προκειμένου να του ζητήσουμε να δημοσιεύσει κάτι… Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι επρόκειτο για κάτι που είναι «μεμπτό», αλλά αντιθέτως είναι κάτι συνηθισμένο και σαφώς σημαντικό.
Εμείς απλώς το αναφέρουμε, προκειμένου να μην εκληφθεί από κάποιον αναγνώστη μας, ότι λειτουργήσαμε με όρους «αποκλεισμού» ή διάθεση να μην δημοσιεύσουμε κάτι που θα ήθελε να επικοινωνήσει κάποιο κόμμα ή υποψήφιος.
Και σας γνωρίζουμε ότι έτσι θα προχωρήσουμε και το επόμενο διάστημα.
Ιδίως στην περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών που έρχονται, αν μη τι άλλο είναι αδύνατον για ένα μέσο, να πρέπει να μαντεύει ποιος και που είναι υποψήφιος και ποιες οι αρχές και οι δράσεις του.
Δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε αποκλεισμοί, αλλά ούτε και «προγραφές». Όσο έχουμε την δυνατότητα θα καλύπτουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις και αν δεν χωράνε οι σελίδες της εφημερίδας, υπάρχει άπλετος χώρος στις αναρτήσεις της ιστοσελίδας μας και βέβαια στα social media της εφημερίδας…