18.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

«Νέα γενιά & Νέα Δημοκρατία: το στοίχημα που έγινε πραγματικότητα»

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Φαίη Κυριακίδου *

Οι Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου απέδειξαν ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Νέα Δημοκρατία βασίζεται σε γερά θεμέλια. Δεν είναι μία γνώμη υποκειμενική αλλά πιστοποιείται από το λεγόμενο ιστορικό νταμπλ σκορ: 40,79% η ΝΔ vs 20,07% ο ΣΥΡΙΖΑ, που όμοιό του δεν έχει σημειωθεί σε εκλογική μάχη μετά την μεταπολίτευση. Το νικηφόρο κλίμα είχε εδραιωθεί εδώ και πολύ καιρό αλλά σίγουρα το ποσοστό αυτό αποτέλεσε μία απρόσμενη εξέλιξη, η οποία αφενός επιβεβαίωσε την αποτελεσματική πολιτική πρακτική που έχει υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία από την 8η Ιουλίου 2019 και αφετέρου αποδείχτηκε ότι το μότο «δίπλα σε κάθε πολίτη» είναι καθ’ ολοκληρίαν πραγματικό. 

Το πιο αξιοπρόσεχτο ποσοστό υπεροχής που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία αφορά τους νέους, καθώς από τη μία αποτελούν το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας και, εν τέλη το μέλλον της, και από την άλλη το πιο απρόβλεπτο σε σχέση με την πρόθεση ψήφου ( -Νέοι 17-24: 31.5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε το 28.8%, -Νέοι 25-34: 30,1% έναντι 27,4% του ΣΥΡΙΖΑ). Η πρωτιά αυτή δεν απλά ένα νούμερο αλλά αποτελεί ηχηρό μήνυμα: Φτάνουν πια τα μεγάλα και ασαφή λόγια! Φτάνει η πολιτική φωνή που διεκδικεί με μολότοφ και υπόσχεται μία κοινωνία ιδεατή που έχεις ως βάση τη χυδαιολογία και όχι την προσπάθεια!

Είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία για όλους τους τομείς της κοινωνίας αλλά και αυτά που δίνουν τα κίνητρα στους νέους για εργασία αλλά και για δημιουργία οικογένειας στηρίζονται σε απτά στοιχεία, σε οικονομικούς δείκτες και αποσκοπούν σε μεταρρυθμίσεις με διάρκεια στο χρόνο. Η δέσμευση της Κυβέρνησης για την εξάλειψη του Brain Drain, η μείωση της ανεργίας μέσω και του ρεκόρ επενδύσεων-ανοίγματος θέσεων εργασίας, οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Παιδείας, η σταθερότητα και ασφάλεια για τους βασικούς πυλώνες της κοινωνίας, ώθησαν τους νέους να δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από λίγες μέρες υπήρξε το πρώτο ωφελούμενο άτομο του προγράμματος «Κάλυψη» στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, μέσω του οποίου το κράτος καλύπτει την στέγαση αδύναμων οικονομικά νέων ηλικίας 25 έως 39 ετών από το παλιό πρόγραμμα στέγασης ΕΣΤΙΑ. Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις και αυτό μεταφράστηκε στην ψήφο των νέων. 

Ο δρόμος προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου μετράει αντίστροφα αλλά πρέπει να διανυθούν ακόμα χιλιόμετρα. Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού ούτε αδράνειας. Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι μονόδρομος για να μπορεί η χώρα μας να είναι ένα πρότυπο και σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο θα είναι άξιο σεβασμού τόσο από τους ευρωπαίους ετέρους του όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την άλλη θα θέτει στο επίκεντρο των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που θεσπίζονται τους Έλληνες. Με αυτούς τους άξονες και τις αξίες έχει πορευτεί η Νέα Δημοκρατία στην προηγούμενη κυβερνητική της θητεία και με τους αντίστοιχους, αλλά με μεγαλύτερη ένταση εμπειρίας, θα συνεχίσει κατά τον επόμενο σχηματισμό κυβέρνησης. 

Η Φαίη Κυριακίδου είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο Νομό της Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα