ΑΠΟΨΗ – press

Η παραίτηση της Διευθύντριας ιατρού Ακτινολόγου του Γ.Ν. Άρτας αναδεικνύει την κατάρρευση της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας

Η ανάπτυξη των δημοσίων συστημάτων υγείας και η εγγύηση της δωρεάν, καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού αποτέλεσαν θεμελιώδη κοινωνική κατάκτηση στη Δυτική Ευρώπη μετά τον πόλεμο. Στην Ελλάδα, η ίδρυση και η ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι συνδεδεμένη με το ΠΑΣΟΚ και τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά. Παρά τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις όποιες στρεβλώσεις, η ανάπτυξη του Ε.Σ.Υ. έτυχε καθολικής αναγνώρισης από όλους τους πολίτες.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Σ.Υ. εστιάζονται στην υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, την μη υλοποίηση ουσιαστικών τομών.

Ειδικότερα, καταγράφονται τα ακόλουθα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας:

Ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είχε προχωρήσει άμεσα και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2022 στην καταγραφή και παρουσίαση των ελλείψεων του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, όπου και είχε εντοπίσει και το συγκεκριμένο πρόβλημα αναφορικά με το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα. Δυστυχώς οι ελλείψεις αυτές εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και σήμερα λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητας τόσο των καθόλα αρμόδιων όσο και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος κατάγεται από την Άρτα καθώς και της Κυβέρνησης.

Η παραίτηση της Διευθύντριας ιατρού Ακτινολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, για την οποία ενημερωθήκαμε σήμερα 7 Ιουλίου 2023 είναι απόρροια της απαξίωσης του εν λόγω Νοσοκομείου. Η βελτίωση της ποιότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των συνθηκών εργασίας του υπαγόμενου σε αυτό προσωπικού, το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του χάρη στην αυταπάρνησή του, καθίσταται επιτακτική ανάγκη.

Πλέον κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα πιέζει διαρκώς και θα ελέγχει συστηματικά την κυβέρνηση ώστε να ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όλοι οι πολίτες δικαιούνται να το απολαμβάνουν. 

Θεόδωρος Γόγαλης

Μέλος Τομέα Δημόσιας Διοίκησης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής 

Υπεύθυνος Τομέων Δημόσιας Διοίκησης, Υγείας και Οικονομικού ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Άρτας