11.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Στο Κέντρο Ημέρας για την υποστήριξη ασθενών με Άνοια η Δημοτική Αρχή

Διαβάστε επίσης

Χρ. Τσιρογιάννης: « Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή πως η πόλη της Άρτας πρέπει να αποκτήσει το δικό της Κέντρο Ημέρας για την Άνοια. Ο Δήμος Αρταίων, στέκεται αρωγός με κοινές δράσεις υποστήριξης ».

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε η Δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα με τα στελέχη του Κέντρου Ημέρα και της Κινητής Μονάδας, το οποίο βρίσκεται στον 1ο όροφο του παλαιού Νοσοκομείου Άρτας. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Γαλάνης, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Κέντρου Νίκου Μπιλανάκη και τους εργαζόμενους και τόνισε πώς ο Δήμος είναι δίπλα τους και σε αγαστή συνεργασία για κοινές δράσεις. Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου, διαπίστωσαν όχι μόνο τις άρτιες υποδομές αλλά και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 Ο κ. Τσιρογιάννης συνομιλώντας με τον κ. Μπιλανάκη, αρχικά συνεχάρη την Διοίκηση και στους εργαζόμενους της Δομής. Για τον Δήμαρχο, η ύπαρξη του Κέντρου Άνοιας στην πόλη της Άρτας, ισοδυναμεί με ένα μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε αφού πριν από χρόνια συνομιλώντας με την Πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη Νόσο Alzheimer.Δρ. Σακκά, έψαχναν από κοινού να δουν πως μπορεί να δημιουργηθεί Κέντρο Άνοιας και στην Άρτα. Όπως σημείωσε και ο Δήμαρχος «η ύπαρξη του Κέντρου είναι ένα μεγάλο βήμα πολιτισμού για την τρίτη ηλικία και τις οικογένειες τους. Μπράβο σε όσους πίστεψαν και δούλεψαν για να γίνει πραγματικότητα και ακόμη περισσότερα μπράβο σε όσους υποστηρίζουν καθημερινά τους πάσχοντες».

Ενώ από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Γαληνής δήλωσε πως «Συμμετέχουμε συστηματικά σε υπηρεσίες και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο. Οτιδήποτε αφορά την υγεία και τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, είναι για εμάς προτεραιότητα και δηλώνουμε το παρόν».

Οι υπηρεσίες της Δομής 

-Δωρεάν υπηρεσίες και κατ’ οίκον, μέσω της κινητής μονάδας στην πόλη αλλά και ευρύτερα

–  Διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση ατόμων με προβλήματα μνήμης, Alzheimer , άνοιας 

  • Ιατρείο Μνήμης 

–  Παροχή μη φαρμακευτικής θεραπευτικής φροντίδας σε άτομα με άνοια

–  Ενημέρωση, εκπαίδευση και υποστήριξη των φροντιστών τους και του οικογενειακού περιβάλλοντος

–   Δράσεις πρόληψης για την άνοια στην κοινότητα

–   Διασύνδεση με τις ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και του νομού.

Το Κέντρο στελεχώνεται από επταμελές προσωπικό που περιλαμβάνει ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή, και το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα