20.8 C
Arta
19 Μαΐου 2024

42 θέματα είχε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων.

Διαβάστε επίσης

Ανάμεσα τους η απόφαση για διερεύνηση σύναψης δανειακής σύμβασης για έργα διανοίξεις δρόμων στο κέντρο κα την Άνω Πόλη.  

Με εντατικούς ρυθμούς, προχωρά το έργο της η Δημοτική Αρχή. Έτσι, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν 42 θέματα.

Περιληπτικά, τα θέματα αφορούσαν:

–      Την ενημέρωση του σώματος για τη Δημοπράτηση του ΞΕΝΙΑ, καθώς  έκλεισε ο φάκελος των προσφορών, όπου κατατέθηκαν 4 προσφορές.

–      Την προσωπική ευθύνη που ανέλαβε ο Δήμαρχος για την πτώση του διακοσμητικού γεφυριού στο           Παραποτάμιο Πάρκο. Όπως, είπε χαρακτηριστικά: «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη και ζητώ προσωπικά συγνώμη για τις αστοχίες στις τεχνικές εκτιμήσεις και για όσα δεν προλάβαμε να κάνουμε. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι πολίτες που έγιναν μάρτυρες μιας δυσάρεστης κατάστασης».   

–      Την ενημέρωση του σώματος για την αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου για εργασίες αποκατάστασης – συντήρησης – επίβλεψης της νέας γέφυρας στην είσοδο της πόλης. Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος «ο κ. Καχριμάνης είναι πάνω στο θέμα και με ενημέρωσε πως ήδη ο Τεχνικός Σύμβουλος της Περιφέρειας ολοκληρώνει την μελέτη και είναι έτοιμη προς χρηματοδότηση».

–      Την ενημέρωση του σώματος για τη μικρή διακοπή των εργασιών του σιντριβανιού, που οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα πρέπει να κατασκευαστεί η βάση για να τοποθετηθεί το έργο τέχνης του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιάννη Παπαγιάννη.

Ειδικότερα, υπήρξε ενημέρωση για τα σχολεία, σχετικά με:

–      Την ολοκλήρωση δύο εργολαβιών εντός ολίγου καιρού, που αφορά τις συντηρήσεις σχολείων και αύλειων  χώρων  ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

–      Την δημοπράτηση νέας μελέτης ύψους 600.000 για νέες παρεμβάσεις στα σχολεία

–      Το ενδεχόμενο ενίσχυσης των σχολικών καθαριστριών με επιπλέον ώρες.

–      Την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες διάνοιξης της πόρτας του 4ου Δημοτικού

–      Την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ του 4ου Δημοτικού Σχολείου 

–      Την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Σχολείο της Βίγλας

–      Εργασίες βελτίωσης- σήμανσης δρόμου Ροδαυγή – Φανερωμένη

Σημειώνεται, πως το θέμα της αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος που περιελάμβανε το θέμα της διάνοιξης της πόρτας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, της τοποθέτησης ελαστοσυνθετικού τάπητα στο 4ο Δημοτικό και στο Δημοτικό Σχολείο της Βίγλας, αλλά και εργασίες αποκατάστασης στον δρόμο Ροδαυγή – Φανερωμένη  πέρασαν κατά πλειοψηφία, αφού οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Δημήτρης Ευαγγέλου, Χαρίκλεια Σφαλτού, ψήφισαν αρνητικά, ενώ δεν ψήφισαν υπέρ του θέματος  οι παρατάξεις Δημοτική Αναγέννηση με Επικεφαλής την κα. Τζένη Ταπραντζή, Γέφυρα στο μέλλον, με Επικεφαλής τον κ. Γιάννη Παπαλέξη και  Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή με Επικεφαλή την κα. Βάσω Αμπελογιάννη.

Διερεύνηση σύναψης δανειακής σύμβασης για έργα 

Μεταξύ άλλων των θεμάτων που συζητηθήκαν ήταν το θέμα της διερεύνησης σύναψης  δανείου  για καταβολή αποζημιώσεων και εφαρμογή του σχεδίου πόλεως, ένα θέμα το οποίο εισηγήθηκε η Δημοτική αρχή και ομόφωνα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο.  Να σημειωθεί ότι μεταξύ των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το δάνειο είναι έργα διάνοιξης οδών και πλατειών μετά από σύνταξη πράξεων αναλογισμού και πράξεων εφαρμογής σε Βαλαώρα και Άνω πόλη, αλλά και αγορά οικοπέδων ή κτιρίων για κοινωφελείς χρήσεις.

Για το θέμα κ. Τσιρογιάννης ανέφερε: «Αφού πρώτα αποπληρώσαμε τα πολυετή δάνεια προηγούμενων δημοτικών αρχών, τώρα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και επιπλέον έργα. Σειρά έχει η Βαλαώρα και η περιοχή της Άνω Πόλης. Γι’ αυτό θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο σύναψης δανείου, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε εκεί σε διανοίξεις οδών και νέες πλατείες».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα