24.8 C
Arta
17 Μαΐου 2024

Άρτα Υπεύθυνα Μαζί: Προτάσεις για την Παιδεία τον Αθλητισμό και τη Νέα Γενιά

Διαβάστε επίσης

Η δημοτική μας αρχή επενδύει σε μία Παιδεία που δημιουργεί το μέλλον της ανάπτυξης της πόλης. Είναι μοναδική η επιλογή για καλά συντηρημένες, λειτουργικές και ενεργειακά αναβαθμισμένες σχολικές υποδομές. Είναι επιλογή μας τα Σχολεία μας να είναι σύγχρονα, φιλικά και ανοιχτά στην κοινωνία για τις εκπαιδευτικές και τις δημιουργικές δραστηριότητες των  μαθητών/-τριών μας. 

Στην ίδια κατεύθυνση, είναι επιλογή μας η καλύτερη δυνατή διαχείριση των Σχολικών Επιτροπών και η απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους για την κάλυψη των αναγκών των Σχολείων μας, καθώς και η ενδυνάμωση του ρόλου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και η συνεργασία μας με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που αποτελούν συνδετικό κρίκο μεταξύ του σχολείου και της ευρύτερης κοινωνίας.

Η Επόμενη μέρα:

            ΠΑΙΔΕΙΑ

  1. Αποπερατώνουμε-παραδίδουμε το σχολικό κτίριο που προορίζεται για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δ. Σχ. Άρτας.
  2. Δίνουμε λύση στο πρόβλημα στέγασης των  μαθητών/-τριών, που φοιτούν σήμερα σε μισθωμένα κτίρια, αναζητώντας χρηματοδότηση και συνεργαζόμενοι με τους αρμόδιους φορείς.  
  3. Εξασφαλίζουμε εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την επισκευή και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, υλοποιούμε παρεμβάσεις για μαθητές με αναπηρίες και εργαζόμαστε για την προμήθεια των σχολικών μονάδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με σύγχρονο ηλεκτρονικό και οπτικοακουστικό εξοπλισμό.
  4. Εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση αυλών των Νηπιαγωγείων με εξοπλισμό και παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία των νηπίων.
  5. Αξιοποιούμε τη δυνατότητα ενίσχυσης των Σχολικών Επιτροπών από δημοτικούς πόρους, ώστε να ικανοποιούνται οι αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων κατά περιόδους.
  6. Προωθούμε το άνοιγμα των αυλών των σχολείων έως τις 23.00 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εφαρμόζουμε το Πρόγραμμα «Open school, σχολείο Ανοιχτό στην Τοπική Κοινωνία και τη Γειτονιά». Ταυτόχρονα μεριμνούμε για τη φύλαξη των σχολικών μονάδων ιδιαίτερα στον ιστό της πόλης της Άρτας και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να αποφεύγονται οι βανδαλισμοί και κατά συνέπεια η σπατάλη χρημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών.
  7. Εφαρμόζουμε πιλοτικά την απόδοση χρηματικού ποσού για διαχείριση από την εκάστοτε σχολική μονάδα για έκτακτες ανάγκες ή μικρές λειτουργικές δαπάνες. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα αξιολογηθεί η χορήγηση προπληρωμένης κάρτας, που θα φορτίζεται ανά κάποιο χρονικό διάστημα από την εκάστοτε Σχολική Επιτροπή, στους/στις Διευθυντές/-ντριες και Προϊσταμένους/-ες των σχολικών μονάδων.
  8. Εργαζόμαστε για την όσο το δυνατό καλύτερη κάλυψη των ωρών λειτουργίας των σχολικών μονάδων που έχουν αυξημένο μαθητικό δυναμικό με προσωπικό καθαριότητας.
  1. Καθιερώνουμε ανά τακτά διαστήματα την άμεση επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ως προς τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων με γνώμονα την ασφάλεια, την υγιεινή και την αισθητική αυτών και κατ’ επέκταση την αναβάθμιση της διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας.
  2. Δεσμευόμαστε για καλή συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών με τους/τις διευθυντές/-ντριες των Σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους προμηθευτές τους.
  3. Διοργανώνουμε σε ετήσια βάση τουλάχιστον δύο συνέδρια με θεματικό αντικείμενο  την εκπαίδευση σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Άρτας, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ενισχύουμε προγράμματα που εστιάζουν στην επιμόρφωση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/-τριών, εκπαιδευτικών και γονέων-κηδεμόνων (περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, «Αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας-Εκφοβισμού», επαγγελματικός προσανατολισμός, κ.ά.)

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ:  Η Παιδεία είναι Υπόθεση Όλων μας. Με Πνεύμα Συνεργασίας Δημοτική Αρχή – Εκπαιδευτικοί  – Γονείς και Κηδεμόνες – Σχολικές Επιτροπές Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εργαζόμαστε για τα παιδιά μας, για τους Αυριανούς Πολίτες μας.

Ο Αθλητισμός είναι η ψυχή του πολιτισμού μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ως νέα δημοτική αρχή  επενδύουμε στην προαγωγή του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας,  με στόχο την ενίσχυση της διάθεσης μικρών και μεγάλων για συμμετοχή σε υγιή τρόπο ζωής. Γιατί ο αθλητισμός  κάνει τη ζωή μας πιο ισορροπημένη και πιο ενδιαφέρουσα, αναβαθμίζει την καθημερινότητά μας, συντελεί στη βελτίωση των όρων της ατομικής και συλλογικής διαβίωσης. 

Η Επόμενη μέρα:

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:

Προχωρούμε άμεσα σε καταγραφή των αθλημάτων που λαμβάνουν ήδη χώρα στον Δήμο, αλλά και αυτών που τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά θα επέτρεπαν την ευρεία ανάπτυξή τους. Σκοπός μας η δημιουργία των ιδανικών και αναγκαίων προϋποθέσεων, τόσο για την ασφαλή συμμετοχή, όσο και για την επαγγελματική οργάνωση πανελλαδικών οργανώσεων.

 ▶Αναβαθμίζουμε το Παραλίμνιο  υλοποιώντας πιλοτικά προγράμματα, όπως drone events, διαδρομές με ηλεκτρικά ποδήλατα και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. 

Αξιοποιούμε τον λόφο Περάνθης  ως χώρο αθλητισμού και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους,  χαράσσοντας περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές σε συνεργασία με τους συλλόγους.

Διεκδικούμε σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας την ένταξη του διάπλου Αμβρακικού στους επίσημους αγώνες της κάθε χρόνο. Τιμούμε τον πρώτο κολυμβητή – Τσιαφούλη Γεώργιο – με ονοματοδοσία του «Διάπλου Αμβρακικού» προς τιμήν του.

▶Προχωρούμε στη δημιουργία πάρκου skateboard/bmx, ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ και 5×5, πίστας αναρρίχησης και επαναλειτουργούμε την πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αξιοποιούμε τον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού σταδίου. Προχωρούμε σε  περιποίηση και εκμετάλλευση του περιβάλλοντος χώρου μεταξύ των κιγκλιδωμάτων και της περίφραξης του δημοτικού σταδίου και δημιουργούμε  βοηθητικούς χώρους απαραίτητους για την εύρυθμη λειτουργία του. 

Αναβαθμίζουμε τις κτιριακές αθλητικές υποδομές και  υλοποιούμε παρεμβάσεις για πρόσβαση των  Ατόμων με Αναπηρία σε χώρους αθλητισμού, εξασφαλίζοντας εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στοχεύουμε στην ποιοτική αναβάθμιση, αποτελεσματική συντήρηση και ορθή αξιοποίηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και των ποδοσφαιρικών γηπέδων της πόλης και των χωριών μας (αγωνιστικός χώρος, αποδυτήρια). 

Διευρύνουμε το ωράριο λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα τα σωματεία και οι αθλούμενοι πολίτες.

Προχωρούμε στην κατασκευή κατάλληλων υποδομών στάσης και αναμονής για τους αθλητές του αλεξίπτωτου πλαγιάς σε συνεργασία με την Αερολέσχη Άρτας και την ΕΛΑΟ για τη φιλοξενία πανελλήνιων αγώνων και τον προγραμματισμό πτήσεων εθισμού.

Προμηθευόμαστε μετεωρολογικούς σταθμούς για ενίσχυση αθλητικών δραστηριοτήτων όπως  το kitesurf και ο αεροπτερισμός.

Εργαζόμαστε για ένα Δημοτικό Κολυμβητήριο χωρίς προβλήματα στη χρήση του και για τη συνεχή του λειτουργία όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς, επίσης, και  για την εύρεση χρηματοδότησης και την τοποθέτηση στέγαστρου-σκίαστρου.

Συστήνουμε Forum ιδιωτικών πρωτοβουλιών για την ενεργή συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων στα αθλητικά δρώμενα της πόλης.

Ανανεώνουμε τον εξοπλισμό του δημοτικού γυμναστηρίου, όπου υπάρχουν ελλείψεις.

Συνδέουμε ποδηλατικά, με διαμόρφωση διαδρομής, το Παραλίμνιο Πάρκο με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά και διαμορφώνουμε τον υφιστάμενο παραποτάμιο αγροτικό δρόμο σε ποδηλατική διαδρομή, συνδέοντας το Παραλίμνιο Πάρκο με τη γέφυρα της πόλης και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρόκειται για μία διαδρομή μήκους περίπου 4,5 χλμ, η οποία θα προσφέρει απίστευτης ομορφιάς περιήγηση – βόλτα – άθληση δίπλα από τον Άραχθο.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: Αθλητισμός και Άσκηση για Όλους με Σωματική και Ψυχική Ευεξία.  Φιλοξενία και διοργάνωση πανελλήνιων αθλητικών εκδηλώσεων. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Η συνεργασία με τους νέους της πόλης είναι  κεντρική επιδίωξη της Δημοτικής μας Αρχής σε μία διαρκή αναζήτηση για τον κατάλληλο τρόπο διεπαφής και συν-λειτουργίας μαζί τους. Η επένδυση της πόλης στους νέους αποτελεί τη διασφάλιση του μέλλοντος και της ανάλογης εξέλιξής της. 

Η κάθε είδους υποστήριξη επιμόρφωσης για βελτίωση δεξιοτήτων και η επένδυση σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων μας αποτελεί μονόδρομο για το μέλλον της πόλης και όλων μας.

Δίνουμε κίνητρα σε νέους που ξεκινούν επιχείρηση στην πόλη μας με μειωμένα δημοτικά τέλη και διακριτό κανονιστικό πλαίσιο.

Προωθούμε και υλοποιούμε  ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης και βελτίωσης επαγγελματικών (ξένες γλώσσες, Η/Υ) και κοινωνικών δεξιοτήτων (αφηγηματική τεχνική, βιογραφικό, διαχείριση κρίσεων, διαπραγματεύσεις κ.ά.) στους νέους σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ),  πρώην ΟΑΕΔ.

Προωθούμε και υλοποιούμε προγράμματα επιλογής επαγγελματικής καριέρας στον τομέα της προστασίας του κλίματος και της αειφόρου ανάπτυξης στοχεύοντας στην καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και τα ιδρύματα κατάρτισης (ΙΕΚ, ΔΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΟΑΕΔ). 

Δημιουργούμε WEB TV Radio για νέους και με νέους της πόλης.

Υλοποιούμε Φεστιβάλ Νεανικών Μουσικών Συγκροτημάτων.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: Δίνουμε Κάθε Δυνατότητα Ανάπτυξης στους Νέους – Με Επαγγελματικές και Κοινωνικές Δεξιότητες και Επικοινωνία Επενδύουμε στο Μέλλον μας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα