ΑΠΟΨΗ – press

Προτάσεις του Επιμελητηρίου Άρτας προς υποψηφίους Α και Β βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αξιότιμοι κύριοι-ες,

 Η αντικειμενική παραδοχή της δύσκολης κατάστασης που βρισκόμαστε στην παρούσα χρονική συγκυρία επιτάσσει τη διατύπωση απόψεων και προτάσεων για την ουσιαστική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που επί της ουσίας παραμένουν δυσεπίλυτα.
Το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, αλλά και λόγω της αδιάλειπτης επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις – μέλη του, καταθέτει στη συνέχεια απόψεις και προτάσεις σε κομβικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο νομός Άρτας.

Οι οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών, απέδειξαν ότι η μικρή και μεσαία επιχείρηση είναι αυτή που υποστηρίζει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Για το λόγο αυτό, καθώς και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, η συζήτηση και η υλοποίηση των ζητημάτων του νομού Άρτας σε συνεργασία με τους δήμους του νομού και την περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί αδήριτη ανάγκη ώστε να ενισχυθεί η οικονομία και η τοπική επιχειρηματικότητα.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

  1. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ : Το επιχειρηματικό πάρκο αποτελεί ένα κορυφαίο αναπτυξιακό έργο το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ολόκληρου του νομού Άρτας. Η υλοποίηση του αποτελεί ζητούμενο όλης της τοπικής επιχειρηματικότητας και θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση, που τόσο ανάγκη έχει η οικονομία της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τον δήμο και να υπάρξει άμεση δέσμευση για την κατασκευή του από όλες τις παρατάξεις.
  2. ΟΡΙΟΘΈΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΊΤΗΣ ΑΡΆΧΘΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΦΡΆΓΜΑ ΜΈΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΒΟΛΈΣ ΤΟΥ : Η Οριοθέτηση και Διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου, πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο, τεράστιας σημασίας τόσο για την αντιπλημμυρική προστασίας της Άρτας, όσο και για την οικιστική αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής μας.
  1. ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΆΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ στο νομό Άρτας, επενδύοντας σε νέες υποδομές ή εκσυγχρονίζοντας τις υφιστάμενες. Εξαιτίας του κορεσμένου δικτύου του ΚΥΤ Αράχθου, επιχειρήσεις,  παραγωγοί και λοιπές δραστηριότητες στερούνται τη δυνατότητα επένδυσης στις ΑΠΕ. Κατά συνέπεια δεν έχουν την ευκαιρία να μειώσουν το ενεργειακό κόστος ή να βελτιώσουν το εισόδημά τους, αλλά ούτε έχουν τη δυνατότητα να στραφούν σε νέες μεθόδους αξιοποίησης των αποβλήτων με στόχο τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής, αλλά και την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Εκτός από τους παραπάνω στρατηγικούς στόχους του επιμελητηρίου μας παραθέτουμε και λοιπές δράσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής μας.

ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΆΡΤΑΣ:

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρτας

Ιωάννης Γκολομάζος