20.8 C
Arta
15 Μαΐου 2024

Χρ. Σιαφάκας: «Η προσπάθεια των ανθρώπων του αθλητισμού χαίρει του σεβασμού και της αναγνώρισή μας»

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη βελτιώσεων στη λειτουργία και την διαχείριση του Δημοτικού Σταδίου Άρτας επισήμαναν προπονητές, αθλούμενοι και γονείς που συναντήθηκαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο Χριστόφορο Σιαφάκα και τους υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, που επισκέφθηκαν το Δημοτικό Στάδιο της Άρτας.

Οι άνθρωποι και παράγοντες, κυρίως του κλασσικού, αθλητισμού αναφέρθηκαν στα προβλήματα και τις ελλείψεις υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών. Ειδικότερα, υπέδειξαν τις φθορές στο υπάρχον ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου ζητώντας την άμεση αποκατάστασή του, τόνισαν την ανάγκη κατασκευής στεγάστρου για να υπάρχει η δυνατότητα  προπονήσεων και όταν ο καιρός είναι βροχερός, την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού, πρότειναν την κατασκευή τουαλετών και αποδυτηρίων στο χώρο κάτω από τις κερκίδες, καθώς και την διαγράμμιση του γηπέδου (είναι ανεπαρκής όπως αναφέρθηκε), ώστε να μπορούν  να διεξαχθούν αγώνες.

«Ο αθλητισμός είναι ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό που έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα, αφού διαπλάθει  χαρακτήρες και δυνατούς σε πνεύμα και σώμα αθλητές.  Προωθεί της αξίες της συλλογικότητας και της ευγενούς άμιλλας και σε ατομικό επίπεδο θρέφει την επιμονή και την πίστη στην δυνατότητα των νέων παιδιών και αθλητών.

Η προσπάθεια των ανθρώπων του αθλητισμού, που δίνουν καθημερινά τη δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά της πόλης μας να αθληθούν, χαίρει του σεβασμού και της αναγνώρισή μας. Η ικανοποίηση των αιτημάτων τους είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε ως νέα Δημοτική αρχή. Σκοπός μας η δημιουργία των ιδανικών και αναγκαίων προϋποθέσεων, τόσο για την ασφαλή συμμετοχή, όσο και για την επαγγελματική οργάνωση πανελλαδικών οργανώσεων»,  τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος  κ. Σιαφάκας .

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Άρτα υπεύθυνα μαζί», το οποίο μεταξύ άλλων, προβλέπει: την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του δημοτικού σταδίου και συγκεκριμένα την περιποίηση και εκμετάλλευση του περιβάλλοντος χώρου μεταξύ των κιγκλιδωμάτων και της περίφραξης του δημοτικού σταδίου και την δημιουργία βοηθητικών χώρων απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του, ποιοτική αναβάθμιση, αποτελεσματική συντήρηση και ορθή αξιοποίηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και των ποδοσφαιρικών γηπέδων της πόλης και των χωριών μας (αγωνιστικός χώρος, αποδυτήρια), καθώς και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα τα σωματεία και οι αθλούμενοι πολίτες.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα