20.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Eπιστημονική διημερίδα “Αιματολογικές Κακοήθειες: Μοιραζόμαστε γνώση και εμπειρίες”

Διαβάστε επίσης

Με μεγάλη συμμετοχή ασθενών, φροντιστών, επαγγελματιών υγείας, αλλά και εκπροσώπων συλλόγων ασθενών με καρκίνο από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η επιστημονική διημερίδα “Αιματολογικές Κακοήθειες: Μοιραζόμαστε γνώση και εμπειρίες”! Η διημερίδα διεξήχθη στις  22-23 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events στη Πάτρα από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) της οποίας ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας «ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ» είναι μέλος. Οι Επιστήθιοι Φίλοι εκπροσωπήθηκαν στη διημερίδα από την αντιπρόεδρο Δ.Σ. κ.Αφροδίτη Κράββαρη, τη γραμματέα Δ.Σ. κ.Ουρανία Παλιάτσου και την κ.Φωτεινή Στρουμπή, μέλος Δ.Σ.

Η θεματολογία της διημερίδας περιελάμβανε εισηγήσεις σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης των διαφορετικών τύπων αιματολογικών κακοηθειών, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και  τις νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία τους, την αξία των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών, καθώς και τον κομβικό ρόλο των βιοδεικτών και τη συμβολή των κλινικών μελετών. 

Επιπλέον η διημερίδα περιελάμβανε το workshop “Από την εμπειρία στην ενδυνάμωση” όπου είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να συζητήσουμε σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να προσεγγίζονται οι ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες.

Οι αιματολογικές κακοήθειες εκτιμάται ότι αποτελούν περίπου το 10% του συνόλου των νεοπλασιών και το πέμπτο σε συχνότητα είδος καρκίνου στον Δυτικό Κόσμο. Οι νέες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της έκβασης της νόσου, καθώς και αύξηση της επιβίωσης. Το γεγονός ότι περίπου ένας στους τρεις ασθενείς δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη νόσο μέχρι τη στιγμή της διάγνωσης, αναδεικνύει την ανάγκη για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού. Οι Επιστήθιοι Φίλοι θα είμαστε πάντα στις επάλξεις για έναν κόσμο με λιγότερο καρκίνο!

Εικόνα που περιέχει εσωτερικός χώρος, ρουχισμός, έπιπλα, άτομο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Εικόνα που περιέχει κείμενο, ρουχισμός, ανθρώπινο πρόσωπο, άτομο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα