16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Μήνυμα αλλαγής του Χριστόφορου Σιαφάκα από τη Βλαχέρνα και τη Γραμμενίτσα 

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι περιοδείες του Χριστόφορου Σιαφάκα και του συνδυασμού «Άρτα, Υπεύθυνα Μαζί», σε χωριά του Δήμου, συναντώντας κατοίκους, συζητώντας προβλήματα των χωριών και ακούγοντας τους προβληματισμούς τους. Ο Χριστόφορος Σιαφάκας, με υποψήφιους και συνεργάτες, επισκέφτηκαν τα χωριά Βλαχέρνα και Γραμμενίτσα, όπου η υποδοχή ήταν εντυπωσιακή, καθώς συγκεντρώθηκαν δεκάδες δημότες για να χαιρετίσουν και να απευθυνθούν στον κ. Σιαφάκα. 

Συζητήθηκαν -κυρίως-  τα προβλήματα της καθημερινότητας για τα οποία θα επιληφθεί η νέα Δημοτική Αρχή με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, αλλά και ζητήματα στοχευμένων παρεμβάσεων για την ανάδειξη των χωριών.

Συγκεκριμένα, στη Βλαχέρνα, πέραν του σοβαρού ζητήματος με τη άμεση ανάγκη βελτίωσης των προσβάσεων στην πόλη της Άρτας, ιδιαίτερα για τους πεζούς, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για την διαπλάτυνση και το φωτισμό της κυρίας οδού εισόδου στο χωριό. Επιπλέον, έγινε εκτενής συζήτηση για την ανάγκη προβολής του βυζαντινού μνημείου της Παναγίας Βλαχερνών, προκειμένου για την προσέλευση επισκεπτών, καθώς και για την ανάγκη επίλυσης της χρόνιας παγωμένης διεκδίκησης ανταποδοτικών για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. 

Στη Γραμμενίτσα, συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν στην καθημερινή ποιότητα ζωής, όπου ο κ. Σιαφάκας τόνισε την ανάγκη εγκιβωτισμού του ανοιχτού αγωγού όμβριων στην καρδία του χωριού, που αποτελεί ανοιχτή εστία μόλυνσης και παρασίτων. Επιπλέον, ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα αποτελεί η ανάγκη άμεση αποκατάστασης και ανάδειξης του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, που αποτελεί κηρυγμένο ιστορικο διατηρητέο κτήριο και είναι σε απόλυτη εγκατάλειψη για πολλά χρόνια. Ο κ. Σιαφάκας τόνισε ότι «Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και του κάθε χωριού ξεχωριστά. Το παλαιό δημοτικό σχολείο της Γραμμενίτσας, αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του χωριού και είναι αδιανόητο να είναι σ’ αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί και να αναδειχθεί, καθώς μπορεί να αποτελέσει ένα κόσμημα για το χωριό. Για τη λαογραφία, για την παράδοση του χωριού, για ποικίλες πολιτιστικές δράσεις. Αυτά είναι τα σοβαρά ζητήματα που πρέπει άμεσα να εγκύψουμε και ως νέα δημοτική αρχή θα μεριμνήσουμε για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των χωριών μας, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πόλους έλξης επισκεπτών και ανάπτυξης της περιοχής». 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα