ΑΠΟΨΗ – press

Τα νέα δεδομένα, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα

Οι μέχρι τώρα πρωταγωνιστές…

Οι εκλογές στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, φάνηκαν ότι έγιναν, μόνο και μόνο για να εκλεγούν τα ίδια πρόσωπα. Αντιθέτως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έγιναν σωρευτικές αλλαγές, που κυριολεκτικά έθεσαν εκποδών της πολιτικής διαδικασίας πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία δέκα χρόνια στο αυτοδιοικητικό σκηνικό της Άρτας.
Να αναφέρουμε καταρχήν ότι ο Γιάννης Παπαλέξης, παρά το γεγονός ότι είχε πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια για την δημιουργία ενός μετώπου κεντροαριστερής συνεργασίας, αποχώρησε οικειοθελώς από την προεκλογική διαδικασία, βάζοντας ένα τέλος στην Αυτοδιοικητική του πορεία, ως επικεφαλής συνδυασμού, η οποία είχε ξεκινήσει από το 2010.
Ακολούθως η Τζένη Ταπραντζή, δεν μπόρεσε να εκλεγεί με τον συνδυασμό του Χρήστου Τσιρογιάννη (αν εκλεγόταν ο συνδυασμός, είχε εκλόγιμη θέση), όπως επίσης και η πρώην δημοτική σύμβουλος Βίκυ Βασιλάκη, η οποία μάλιστα συγκέντρωσε και υψηλό αριθμό σταυρών. Είναι τρία πρόσωπα, που απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα και στοχοποιήθηκαν σε βαθμό «δολοφονίας χαρακτήρων» από διάφορους σχολιαστές των ΚΜΔ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως κλείνει ένας κύκλος παρουσίας, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι οι ίδιοι με το προνόμιο του «απλού πολίτη» δεν θα μπορούν να παρεμβαίνουν στον πολιτικό διάλογο και να καταθέτουν τις απόψεις τους για τα δημόσια πράγματα του Δήμου μας…

Αποδιοπομπαίος…

Για την ήττα του Χρήστου Τσιρογιάννη στοχοποιούν κάποιοι τον βουλευτή Άρτας της ΝΔ Γιώργο Στύλιο. Βέβαια αυτό είναι μια εντελώς εσωκομματική εκτίμηση, αλλά απ’ότι μπορούμε να γνωρίζουμε ο ίδιος ο αρτινός βουλευτής, τιμώντας φιλίες και πολιτικούς συνεργάτες, φρόντισε να απόσχει από κάθε εκλογική ανάμιξη και να κρατήσει τις αντίστοιχες αποστάσεις από τους συνδυασμούς, περιοριζόμενος στα τυπικά. Βέβαια, το κλίμα είναι τέτοιο, όπου πάντοτε σε μια ήττα αναζητούνται αλλού οι υπαίτιοι, και είναι κατανοητή μια ενδεχόμενη πικρία. Καλό είναι βέβαια να βάζουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, προκειμένου να βοηθήσουμε και όσους ψάχνονται, να μην αλώνονται σε λάθος λόγους…