15.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Η Αυτοδιοίκηση έχει αρχίσει να αποδομείται…

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ*

Το περίφημο «έξω πάμε καλά», θυμίζουν τα πράγματα στην Ελληνική Οικονομία, καθώς οι δείκτες της οικονομίας δείχνουν να ανθίζουν, αλλά στην ισχνή μας καθημερινότητα, η εικόνα είναι αντιστραμμένη με μια διάθεση απόγνωσης των επιχειρήσεων.
Το εμπόριο, ο ζωοδότης της τοπικής οικονομίας, μοιάζει να περνάει το δικό του Γολγοθά, όπως και η εστίαση, η οποία αναμένει κυριολεκτικά «δύσκολο χειμώνα»… Αναρωτιέται ο φίλος Σωκράτης στο καφενείο του «πως η Ελλάδα πάει καλά και το δικό μου το μαγαζί είναι άδειο» και η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί από κανέναν.
Από την άλλη βλέπουμε ότι πολλοί επαγγελματίες της οικοδομής και των κατασκευών, φεύγουν από την περιοχή και κατευθύνονται στην Αθήνα και … στα νησιά του Αιγαίου. Εκεί φαίνεται ότι υπάρχει ένας οργασμός έργων, ιδιωτικού κυρίως χαρακτήρα και εισαγώμενων κεφαλαίων.Το μεγάλο θέμα είναι ότι μια μεγάλη ομάδα νέων και δραστήριων ανθρώπων, εγκαταλείπει τον τόπο του για να πάει να δουλέψει κάπου καλύτερα, παίρνοντας μαζί τους τις οικογένειές τους και το μέλλον αυτού του τόπου.
Εμείς εδώ βλέπουμε το πολιτικό προσωπικό, εκτός λίγων εξαιρέσεων να αδιαφορεί… Ακόμη άλλη ψάχνουν αφορμές για τις προσωπικές ήττες, ή για την θέση που πήραν στις εκλογές, μην έχοντας καμία ενσυναίσθηση για τα νέα δεδομένα. Την ίδια αδιαφορία όμως επιδεικνύει και ο μέσος πολίτης: οι αυτοδιοικητικές αρχές μοιάζουν μια κάστα απομονωμένη από την πραγματικότητα και ήδη έχει αρχίσει η αποδόμησή τους, δια της εγκαταλείψεως… Άραγε υπάρχει ελπίδα ανατροπής αυτής της κατάστασής;

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα