17.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Η «ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ» για την εκδήλωσή «100 χρόνια από την Συνθήκη της Λωζάνης»

Διαβάστε επίσης

Η ΕΤ.ΕΛ.ΘΕ ευχαριστεί τους συμπολίτες μας για την μαζική συμμετοχή και σοβαρή παρουσία τους το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, στην εκδήλωσή μας «100 χρόνια από την Συνθήκη της Λωζάνης». Αποτέλεσε για εμάς ιδιαίτερη τιμή να επισκεφθούν την πόλη μας άνθρωποι από όλο το νομό αλλά και από την Πρέβεζα, την Θεσπρωτία, το Αγρίνιο, και τα Ιωάννινα .

 Ελπίζουμε να προσθέσαμε ένα λιθαράκι στην πολιτισμική και πνευματική άνοδο αυτής της όμορφης πόλης. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αρταίων για την ευγενή προσφορά της αίθουσας του Μ/Φ Συλλόγου Αρτας “Ο Σκουφάς” 1896. Καθοριστική δε της μεγάλης επιτυχίας της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Αρτας και των μελών του που έθεσαν ισχυρά θεμέλια μελλοντικής συνεργασίας. 

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρτας και την κ. Χαντζάρα για την ξενάγηση των προσκεκλημένων μας στον Ναό του Απόλλωνα, στο  Αρχαίο θέατρο στο κέντρο της πόλης (Θεατράκι), στην εκκλησία της Παρηγορήτισσας και στο Ιστορικό Γεφύρι . Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε καθέναν χωριστά από τους χορηγούς μας, τα μέλη μας που βοήθησαν στην εκδήλωση και βεβαίως τους ομιλητές κ.κ.  Μ. Κωστίδη,   Κ. Φίλη και Β. Φλέσσα που, αν μη τι άλλο, θα επικοινωνήσουν την Αρτινή φιλοξενία στην πρωτεύουσα της Χώρας και στο μέλλον θα τιμήσουν και πάλι τον τόπο μας.

 Η Συνθήκη της Λωζάνης από τη νομική και τη θεσμική της φύση και υπόσταση δεν αναθεωρείται. Τα άρθρα της συνθήκης που αφορούν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία ισχύουν στο ακέραιο. Όσο η Τουρκία επιχειρεί να διαμορφώσει κάθε είδους απαιτήσεις τόσο περισσότερο ισχύουν οι διατάξεις αυτές. 

                                              ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

              Ο Πρόεδρος                                                 Η Γραμματέας

        Δημήτριος Γεωργίου                                         Αικατερίνη Σούλη

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα