25.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Ό. Γεροβασίλη: Επιτελική ανεπάρκεια ή ταξική μεροληψία ο κεφαλικός φόρος της ΝΔ στους ελ. επαγγελματίες;  

Διαβάστε επίσης

Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στον Τ/Σ Openστην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» και στους Π. Στάθη & Γ. Κολοκυθά


Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για την χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «αίσθησή μου είναι ότι γράφτηκαν περισσότερα από όσα ειπώθηκαν στο όργανο» και πρόσθεσε ότι η συνεδρίαση που είχε άτυπο χαρακτήρα διεξήχθη «σε χαλαρό κλίμα διαλόγου, όπου διατυπώθηκαν προφανώς και αντίθετες απόψεις» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι  «ομόφωνη απόφασή μας είναι ότι πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι οι πρώην σύντροφοί μας  αλλά η πολιτική της Ν.Δ. και η ζοφερή πραγματικότητα που χτίζεται εξαιτίας αυτής». Αναφερόμενη στη συνέχεια στο γεγονός της διάσπασης, είπε ότι αποτελεί αντικειμενικά «πλήγμα και ποσοτικά και ποιοτικά» και ευνοεί εμμέσως την εδραίωση του υπάρχοντος ισχυρού πόλου της κυβέρνησης ΝΔ,  φροντίζοντας όμως παράλληλα να διαχωρίσει τη θέση της από  κάθε χρήση χαρακτηρισμών (ενν. των αποχωρησάντων)  που φέρουν ιστορικά φορτία άλλων εποχών και συμπλήρωσε ότι «μπορεί κανείς να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και με ακρίβεια αποφεύγοντας τέτοιους χαρακτηρισμούς».

Στη συζήτηση που ακολούθησε για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ αρχικά αναφέρθηκε στη μεγάλη εικόνα αποκωδικοποιώντας έτσι το κίνητρο που κρύβεται πίσω από επιλογές συγκεκριμένων πολιτικών. «Η πολιτική της λογικής λέει ότι κάθε επιλογή έχει ιδεολογικό πρόσημο, σχετικά με το ποια τμήματα της κοινωνίας ευνοούνται και ποια όχι. Υπό αυτό το πρίσμα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης που, όπως αποδεικνύεται., δεν είναι άλλη από την υπερφορολόγηση των ελ. Επαγγελματιών δια της επιβολής κεφαλικού φόρου και κατηγορώντας τους συλλήβδην για φοροφυγάδες» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη θυμίζοντας παράλληλα στο πάνελ ότι  «προεκλογικά η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι δήθεν είχε κρυφή ατζέντα υπερφορολόγησης» και συνέχισε επισημαίνοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται σε συνέχεια «της κατακόρυφης αύξησης των έμμεσων φόρων μέσω ΦΠΑ και των υπερεσόδων που έχουν προκύψει, εις βάρος των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων.»

«Επίσης, η πολιτική της λογικής μας προτρέπει να διαπιστώσουμε και την αντίληψη που έχει μία κυβέρνηση για το κράτος. Είναι εργαλειακή; Χρησιμοποιείται προς ίδια συμφέροντα και ημετέρων;» αναρωτήθηκε η βουλευτής Άρτας και αναφέρθηκε στην πρόσφατη ειδησεογραφία σύμφωνα με την οποία «αποκαλύφθηκε ότι το ίδιο σύστημα που είχε αναλάβει τον επίσημο ρόλο του ελέγχου της φοροδιαφυγής είχε ταυτόχρονα αναλάβει και τον ρόλο του εκβιαστή επιχειρηματιών.  Αποτέλεσμα δε αυτού του σκανδάλου και του γεγονότος ότι κατατεθείσα καταγγελία παρέμεινε επί ένα χρόνο στο συρτάρι ήταν η πρόσφατη παραίτηση του Προέδρου αλλά και μελών του ΔΣ της Αρχής Διαφάνειας».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα