15.8 C
Arta
9 Μαΐου 2024

Το Προεδρείο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Διαβάστε επίσης

Ο Προεδρεύων σύμβουλος, κ. Μανόπουλος Βασίλειος, ανέθεσε καθήκοντα ειδικού γραμματέα για την τήρηση των πρακτικών της εκλογής στην κα Μεράντζα Παναγιώτα, υπάλληλο του Δήμου με βαθμό . Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με την παρουσία 19 μελών από συνολικά 19 μέλη, ο Προεδρεύων κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, καλώντας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να προβούν στην εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα από 02.01.2024 έως 30.06.2026, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου
64 του ν. 3852/2010, όπως ισχύουν.
Στη συνέχεια, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Πρόεδρος εκλέγεται από την παράταξη του Δημάρχου, ο Αντιπρόεδρος από τη δεύτερη σε εκλογική δύναμη παράταξη και ο Γραμματέας από την τρίτη σε εκλογική δύναμη παράταξη, ύστερα από έγγραφη πρόταση του επικεφαλής της κάθε παράταξης. Επίσης, ότι σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου κ. Νικολάου Βαΐτση ως υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται ο κ. Βασίλειος Μανόπουλος. Ακολούθως, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της δεύτερης σε εκλογική δύναμη παράταξης κ. Τραγουδάρα Λάμπρου ως υποψήφιος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται ο κ. Χρήστος Κύρκος.
Από την παράταξη που αναδείχθηκε τρίτη σε εκλογική δύναμη, δεν υπήρξε πρόταση για υποψήφιο Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο προεδρεύων έδωσε το λόγο στον κ. Λεοντάρη Λεωνίδα, αρχηγό της ελάσσονος μειοψηφίας ο οποίος δήλωσε, “απέχουμε από την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί θεωρούμε ότι εκτός των καθηκόντων του Προέδρου τα υπόλοιπα μέλη είναι διακοσμητικά στοιχεία, το προεδρείο δεν είναι συλλογικό όργανο “.
Τέλος, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου κ. Νικολάου Βαΐτση ως υποψήφιος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται ο κ. Διαμάντης Θεόδωρος.
Στη συνέχεια κάλεσε το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να επικυρώσει, δια ανάτασης χειρός, καταρχήν την εκλογή του προτεινόμενου υποψήφιου ως Προέδρου.
Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Μανόπουλος Βασίλειος συγκέντρωσε δεκαοκτώ ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έπειτα, ο Προεδρεύων σύμβουλος κάλεσε το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να επικυρώσει με την ίδια διαδικασία την εκλογή του κ. Κύρκου Χρήστου ως Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Κύρκος Χρήστος συγκέντρωσε δεκαοκτώ ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θεσμικά Θέματα Οργάνωσης και Λειτουργίας Δήμων
Τέλος, ο Προεδρεύων σύμβουλος κάλεσε το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να επικυρώσει με την ίδια διαδικασία την εκλογή του κ Διαμάντη Θεόδωρου ως Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Διαμάντης Θεόδωρος συγκέντρωσε δεκαοκτώ ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εξελέγη Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου
Ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Λεοντάρης Λεωνίδας ψήφισε λευκό.
Κατόπιν των ανωτέρω και μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα η νέα σύνθεση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου για το χρονικό διάστημα από 02.01.2024 έως 30.06.2026, η οποία έχει ως εξής:
Πρόεδρος : Μανοπουλος Βασίλειος του Μιχαήλ
Αντιπρόεδρος : Κύρκος Χρήστος του Σπυρίδωνος
Γραμματέας : Διαμάντης Θεόδωρος του Ευαγγέλου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα