ΑΠΟΨΗ – press

Πρόταση για το νέο  πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας στις τέσσερις Π.Ε. καταθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου

Με την ομόφωνη εκλογή του επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» κ. Ιωάννη Στέφου ως Αντιπροέδρου της, ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία της η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Η εκλογή Αντιπροέδρου από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, προβλέπεται από την τροποποιηθείσα πρόσφατη διάταξη για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Περιφερειακή Επιτροπή, μεταξύ των αποφάσεων, ενέκρινε την υποβολή πρότασης ένταξης έργου στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ταμείου ΕΚΤ+ βάσει της Πρόσκλησης με κωδικό 1.0 & Α/Α ΟΠΣ: 4751 του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τίτλο «Υλοποίηση Πλέγματος Δράσεων για την αντιμετώπιση της Υλικής Στέρησης με παροχή Τροφίμων ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ) προς τους απόρους. 

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση του Περιφερειάρχη και Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, «πρόκειται για την εφαρμογή προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας , Βασικής Υλικής Συνδρομής (πρώην ΤΕΒΑ) και δράσεων που αφορούν την Κοινωνική ενσωμάτωση και επανένταξη της ομάδας στόχου , που είναι :

Στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν Επικεφαλής Εταίρος των Κοινωνικών Συμπράξεων στις Π.Ε. Άρτας , Θεσπρωτίας και Πρέβεζας και διαθέτει την ανάλογη εμπειρία στην διαχείριση και την εφαρμογή του Προγράμματος».  

Ο Προϋπολογισμός του έργου για όλη την γεωγραφική ακτίνα της Περιφέρειας Ηπείρου ανέρχεται στα  11.638.346,47 € ( όπως έχει ορισθεί από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου και αναφέρεται στην κατανομή ανά Περιφέρεια στο κείμενο της Πρόσκλησης) και η ολοκλήρωση του οικονομικού και φυσικού αντικειμένου της Πράξης είναι η 31/12/2029.