20.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Εκδήλωση της Απονομής Βεβαιώσεων LAAS PALSO Αγγλικών & Γερμανικών

Διαβάστε επίσης

 Κάθε χρόνο στις αρχές του Φεβρουαρίου, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΡΤΑΣ διοργανώνει την επίσημη εκδήλωση της Απονομής Βεβαιώσεων LAAS PALSO Αγγλικών & Γερμανικών στους μικρούς μαθητές που πέρασαν τις εξετάσεις τον περασμένο Μάϊο και την κοπή της πίτας για τα μέλη και τις οικογένειες τους. 

Η φετινή εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Καλεσμένοι μας από την παραμονή Πρόεδροι και μέλη ΔΣ Συλλόγων της Δυτ. Ελλάδας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαζί μας την πόλη μας κατά την απογευματινή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο. Στο ρόλο της ξεναγού η αρχαιολόγος κα Αναστασία Χατζάρα μας παρέλαβε στο ναό της πολιούχου μας Αγίας Θεοδώρας και περπατήσαμε προς τον ναό του Απόλλωνα, θαυμάσαμε την επιβλητική Παρηγορήτρια, γοητευθήκαμε από το ολοφώτιστο θεατράκι, μελετήσαμε τα αρχοντικά και το παλαιό δημαρχείο επί της οδού Σκουφά, πήραμε τον καφέ μας και ολοκληρώσαμε τη βραδιά με παραδοσιακές γεύσεις και πολλά γλυκά που έφεραν οι καλεσμένοι μας.

Ημέρα πραγματικής γιορτής η ηλιόλουστη Κυριακή στο ξενοδοχείο Βυζαντινό για τους επιτυχόντες μαθητές μας των εξετάσεων LAAS PALSO, τους γονείς τους, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες μας. 215 μαθητές καταχειροκροτήθηκαν  όταν παρέλαβαν το πιστοποιητικό τους και συμμετείχαν στις κληρώσεις των 40 δώρων. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΠΟΙΚΞΓ κος Ευαγγελόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους και τους γονείς για την επιλογή των ΚΞΓ προκειμένου τα παιδιά να μάθουν σωστά ξένες γλώσσες. Την κεντρική ομιλία έκανε η Πρόεδρος της PALSO Άρτας κα Βέκη Αθανασάκη, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται μέσα στα ΚΞΓ, τα πλεονεκτήματα της ομαδικής παρακολούθησης, τις πιστοποιήσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου.

Την εκδήλωση και κατ’ επέκταση τον Σύλλογο  Άρτας και την ξενόγλωσση εκπαίδευση τίμησαν : ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΙΚΞΓ Σόλων Ευαγγελόπουλος , ο Ταμίας της ΠΟΙΚΞΓ Δημήτρης Τρίπκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτ/νιας Ρούλα Αρβανίτη με τα μέλη ΔΣ Άρτεμις Σκαβάρα & Νίκο Γαλαζούλα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αχαϊας Μάνος Μακρίδης με τα μέλη ΔΣ Εύη Ανδριοπούλου, Μαρία Μπίκου, Νατάσσα Μήτσιου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλείας Χριστίνα Λαμπροπούλου και η Ταμίας Μαρία Μπουρνά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτίας Ελένη Γούλα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριάς Θωμαή Λιάμπα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κέρκυρας Δημήτρης Κουρούπης και η Έφορος εξετάσεων Έφη Κουρή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κοζάνης – Γρεβενών Λουκία Ντέιβιντ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρέβεζας – Λευκάδας Γρηγόρης Τσίρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Τρικάλων και μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Λήδα Παπαδημητρίου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας Κώστας Παπακώστας και το Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου μας Κώστας Πεταλάς. 

Τα παιδιά παρακολούθησαν την εκδήλωση με ενθουσιασμό και αγωνία, κυρίως την ώρα των κληρώσεων των δώρων που ήταν προσφορά των καλεσμένων μας, των εκδοτικών οίκων και τοπικών καταστημάτων. Όλοι μαζί χειροκροτήσαμε τις πολυβραβευμένες αθλήτριες Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής των Σωματείων ΠΥΡΡΟΣ & ΡΑΚΟΥΝ.  Όμορφη στιγμή ανάμεσα στις πολλές η απονομή της βεβαίωσης Αγγλικών First Step στην μικρή Νεφέλη από τον παππού της κ. Κώστα Πεταλά, παλαιό συνάδελφο, ιδρυτικό στέλεχος του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου και Επίτιμο Μέλος μας. 

Ακολούθησε επίσημο γεύμα στον ίδιο χώρο και η κοπή της πίτας του Συλλόγου μας. Το φλουρί της πίτας των μελών του Συλλόγου κέρδισε η συνάδελφος Μαρία Γούλα ενώ το φλουρί της πίττας των φίλων βρέθηκε στο κομμάτι της Στέλας Βάκκα. Την πίτα των φίλων έκοψε ο Επίτιμος Πρόεδρος μας κ. Κώστας Παπακώστας, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της PALSO και ευχήθηκε για την καινούργια χρονιά.

Ευχαριστούμε θερμά του χορηγούς μας Burlington Books, Express Publishing, Hamilton House, Grivas Publications, MM Publications για τη συμβολή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων μας. Ευχαριστούμε επίσης τα τοπικά καταστήματα Sports House, Cult One, τα βιβλιοπωλεία Artbook Store, Γραμμή, Κιμωλία, Σπύρου, και τα καταστήματα Carousel, Ελένη Δημολένη για τα δώρα που προσέφεραν προς κλήρωση καθώς και τον εξεταστικό φορέα ESOL EXAMS ( NOCN ). 

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στο τοπικό κανάλι ART TV για το εκτενές ρεπορτάζ καθώς και στον συνάδελφο Έκτορα Πεταλά για την κατασκευή του video των δράσεων μας που παρακολουθήσαμε.

Ευχόμαστε δε καλή χρονιά σε όλους, καλή πρόοδο στους μαθητές και του χρόνου με υγεία να επαναλάβουμε!

Με τους χαιρετισμούς μας,

           Η Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας

        Βέκη Αθανασάκη                                               Ευαγγελία Ντούλα

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα