13.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ: Πέντε οι προκηρυσσόμενες θέσεις γιατρών και αναμένονται και άλλες…

Διαβάστε επίσης

Όπως ήταν αναμενόμενο η προκήρυξη μιας θέσης γιατρού για το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας, δυναμίτισε την ήδη τεταμένη κατάσταση, την οποία βιώνει η τοπική κοινωνία, αναφορικά με την στελέχωση του μεγάλου φορέα δημόσιας Υγείας.
Ήδη από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν από την 6η ΥΠΕ οι θέσεις που προκηρύσσονται για τα νοσοκομεία της Περιφέρειάς της, έγινε αισθητή η μειονεκτική αντιμετώπιση του Γενικού Νοσοκομείου, καθώς προβλεπόταν μόνο μια θέση και δη Ιατρού Ακτινολόγου.
Η κατάσταση, έλαβε σύντομα πολιτικά χαρακτηριστικά, με την περιφερειακή κυρίως ειδησεογραφία, να επαναλαμβάνει την άποψη ότι το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας βαίνει προς υποβάθμιση.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα βέλη της κριτικής δέχθηκε ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Στύλιος, ο οποίος όπως επανειλλημένα έχει δηλώσει, έχει θέσει την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου της Άρτας, πρώτο στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής στην περιοχή και συνεχώς διερευνά τρόπους, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τα οποία έχουν τύχει και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δραττόμενος την ευκαιρία της συμμετοχής του στην Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, την Κυριακή 3 Μαρτίου στον χώρο του Επιμελητηρίου Άρτας, στην οποία κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο -και απ’ότι πληροφορούμαστε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας , με θέμα της συζήτησης «ΥΓΕΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ», ο αρτινός βουλευτής, σήκωσε το γάντι της πρόκλησης και απάντησε ότι άμεσα όταν πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της προκήρυξης, παρανέβη στην 6η ΥΠΕ και στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε, να αυξηθούν πάραυτα, οι προκηρυσσόμενες θέσεις από μία σε πέντε.
Μάλιστα επέμενε ότι ο αριθμός των πέντε προκηρυσσομένων θέσεων ιατρών, είναι πλέον κάτι το δεδομένο και πρόκειται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει και σε άλλες δράσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η θέση του Νοσοκομείου μας. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν είχε γνώση της προκήρυξης και του αριθμού των γιατρών για την Άρτα, ο οποίος αλλάζει έπειτα από την προσωπική του παρέμβαση.
Μάλιστα, αναφερόμενος και στους πολλούς νοσοκομειακούς ιατρούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην Ημερίδα του Συλλόγου τους, τους συνεχάρη για το έργο που επιτελούν και την υπομονή τους στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Υγεία στην Άρτα και τους κάλεσε όλους, να στηρίξουν με έναν καλό λόγο το μεγάλο φορέα της δημόσιας Υγείας της περιοχής μας.

ΧΩΡΙΣ…ΟΜΟΦΩΝΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Να αναφέρουμε ότι αναμενόμενη αντίδραση υπήρξε από το Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. Άρτας, η οποία εξέδωσε και ανακοίνωση, η οποία όμως εκδόθηκε πλειοψηφικά και όχι ομόφωνα, στην οποία κάνουν λόγο για «η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, η 6η Υ.ΠΕ., η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι απόλυτα ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και ΥΠΟΛΟΓΟΙ για την πορεία υποβάθμισης του Νοσοκομείου.
Πάρα τις διαβεβαιώσεις τοπικών παραγόντων, πως στο Νοσοκομείο της Άρτας θα καλυφθούν τα κενά, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας (με Αριθμό Πρωτοκόλλου.Γ4α/Γ.Π. οικ. 12386 και ΑΔΑ:6ΑΞ6465ΦΥΟ-Θ2Χ), προκηρύσσει μια μόνο θέση. Η απόφαση αυτή είναι και η μόνη επίσημη έως τώρα.
Οτιδήποτε άλλο είναι λόγια εκτός και αν επαναληφθεί το θαύμα του πολλαπλασιασμού των ιχθύων και των άρτων, αλλά τώρα με θέσεις ιατρικού προσωπικού, οπότε μπορούμε να καλύψουμε και κάποια Κέντρα Υγείας του ορεινού όγκου που έχουν μείνει μόνο ως κτήρια»!
Είναι βέβαιο ότι το θέμα αυτό θα μας απασχολήσει άμεσα το επόμενο διάστημα, καθώς το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας έχει καταστεί και πεδίον δόξης λαμπρόν … εσωκομματικής κριτικής και αντιπαράθεσης, με πολιτικά και προσωπικά χαρακτηριστικά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το σχέδιο της υποβάθμισης του νοσοκομείου της Άρτας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Απόδειξη η τελευταία προκήρυξη για μόνιμο ιατρικό προσωπικό όπου και πάλι για το Νοσοκομείο Άρτας υπάρχει μόνο μία θέση γιατρού. Πριν ακριβώς ένα χρόνο σε αντίστοιχη προκήρυξη δεν υπήρχε ούτε μία!
Με τις 37 από τις 96 οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού κενές, με κλινικές και τμήματα να λειτουργούν με 1 μόνιμο γιατρό ( ακτινοδιαγνωστικό), με 2 μόνιμους γιατρούς ( ΜΤΝ), με 3 μόνιμους γιατρούς ( πνευμονολογική, ψυχιατρική, γυναικολογική-μαιευτική, χειρουργική, ορθοπεδική, παθολογική) και κάποιους συνταξιούχους που μένουν με παράταση ή «έρχονται» με μπλοκάκι, με ελάχιστους ειδικευόμενους, με «εντέλλεσθε» για εφημερίες, με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από και προς άλλα Νοσοκομεία, σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε μέρα και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, η 6η Υ.ΠΕ., η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι απόλυτα ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και ΥΠΟΛΟΓΟΙ για την πορεία υποβάθμισης του Νοσοκομείου.
Πάρα τις διαβεβαιώσεις τοπικών παραγόντων, πως στο Νοσοκομείο της Άρτας θα καλυφθούν τα κενά, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας (με Αριθμό Πρωτοκόλλου.Γ4α/Γ.Π. οικ. 12386 και ΑΔΑ:6ΑΞ6465ΦΥΟ-Θ2Χ), προκηρύσσει μια μόνο θέση. Η απόφαση αυτή είναι και η μόνη επίσημη έως τώρα.
Οτιδήποτε άλλο είναι λόγια εκτός και αν επαναληφθεί το θαύμα του πολλαπλασιασμού των ιχθύων και των άρτων, αλλά τώρα με θέσεις ιατρικού προσωπικού, οπότε μπορούμε να καλύψουμε και κάποια Κέντρα Υγείας του ορεινού όγκου που έχουν μείνει μόνο ως κτήρια!
Πέρα από αυτό, που είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, τονίζουμε ότι η προκήρυξη μιας θέσης γιατρούς ανά κλινική/τμήμα σε περιφερειακά νοσοκομεία , είναι ο σίγουρος δρόμος για να μην έρθει κανένας γιατρός, καθώς το να είσαι ο 2ο ή ο 3ος γιατρός σε ένα υποστελεχωμένο τμήμα, σημαίνει πάνω από 12 εφημερίες το μήνα, υπερ εντατικοποίηση και υπερ εφημέρευση. Αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι κρατούντες. Παρόλο που το γνωρίζουν συνεχίζουν τον ίδιο δρόμο απλά και μόνο για να έχουν το επιχείρημα ότι «εμείς προκηρύσσουμε θέσεις, οι γιατροί δεν έρχονται».
Δεν ακολουθούν αυτό που σαν συνδικαλιστικά όργανα έχουμε επισημάνει για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των οργανικών κενών σε κάθε κλινική και σε κάθε τμήμα. Δεν ακολουθούν αυτό που δημόσια έχουμε πει για κάλυψη με προκήρυξη του συνόλου των κενών κάθε τμήματος και κλινικής με αξιολόγηση της κρισιμότητας. Μεγάλο παράδειγμα το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, όπου υπηρετεί ένας μόνιμος γιατρός του ΕΣΥ, και μάλιστα διευθυντής, υπάρχουν 4 κενές οργανικές θέσεις και αντί να προκηρύξουν και τις 4 κενές, προκηρύσσουν συνεχώς μία (και μάλιστα διευθυντή) για να είναι σίγουροι ότι ΔΕΝ θα έρθει κανένας γιατρός. Επισημαίνουμε ότι η επόμενη «λύση» για το Υπουργείο Υγείας είναι να δοθούν οι υπηρεσίες του ακτινοδιαγνωστικού σε ιδιώτες (πράγμα που ήδη συμβαίνει σε κάποια νοσοκομεία του ΕΣΥ).
Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο. Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, τους πολίτες της Άρτας σε εγρήγορση. Το Νοσοκομείο του νομού πρέπει να σωθεί! Από αυτό εξαρτάται η ζωή όλων μας! Άρτα, 4 Μαρτίου 2024
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.’Αρτας -Η 3μελης Επιτροπή των γιατρών του Νοσοκομείου Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα