ΑΠΟΨΗ – press

ΠΟΕ ΟΤΑ: ακατανόητη απόφαση του Δήμου Ζηρού να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του Κ.Δ.Α.Π.-ΑΜΕΑ

Η Εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καταδικάζει απερίφραστα την ακατανόητη και παράνομη απόφαση του Δήμου Ζηρού να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του Κ.Δ.Α.Π.-ΑΜΕΑ του Δήμου με πρόσχημα την υποστελέχωση του, με απόφαση μιας παράτυπης «τριμελούς επιτροπής» της Δημοτικής Αρχής. 

Τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες που αφήνουν χωρίς φροντίδα δέκα οκτώ (18) παιδιά με Voucher, χωρίς την ενημέρωση και συγκατάθεση Αρμοδίων Αρχών και Υπηρεσιών, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., αλλά και των Σωματείων Εργαζομένων Δήμων και κλαδικών σωματείων δικαιούχων γονέων  και φορέων της τοπικής κοινωνίας δείχνουν έλλειψη εν συναίσθησης και δημοκρατικής ευαισθησίας. 

Ζητούμε την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης και την απρόσκοπτη λειτουργία της Δομής του Κ.Δ.Α.Π.-ΑΜΕΑ, την εξασφάλιση όλων των εργαζομένων σε αυτήν αλλά και την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους μιας και αυτοί αλλά και οι εργαζόμενοι στα τυπικά Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι. 

Η πολιτική  εκμετάλλευση των ευαίσθητων Κοινωνικών Δομών των Δήμων με σκοπό να επιλυθούν προβλήματα λειτουργίας των Δομών αυτών, εφαρμόζοντας τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές για το σταμάτημα της λειτουργίας του, λόγω της ασταθούς χρηματοδότησης λειτουργίας τους και των επισφαλών εργασιακών σχέσεων δεν θα «περάσει».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.