ΑΠΟΨΗ – press

Η Αντιπολίτευση δεν είναι το πρόβλημα

Η ευθύνη της κεντροαριστεράς

Έχει ξεκινήσει ένας διάλογος, που μας φαίνεται ότι εν τη γεννέσει του δεν οδηγεί πουθενά: ο λόγος για την επικείμενη αναγκαιότητα της συνεργασίας των μεγάλων πόλων της κεντροαριστεράς. Στην πραγματικότητα αυτός ο διάλογος φαίνεται να μην ισχύει, ούτε καν ως προοπτική, καθώς τα αναφερόμενα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να επιχαίρουν για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας, παρά ασχολούνται για ενδεχόμενα συμμαχιών. Και αυτό επειδή δεν υπάρχει η διάθεση να «σπάσουν αυγά» ή για να το πούμε πιο αναλυτικά, οι ηγεσίες να κάνουν πίσω, προκειμένου να δοθεί χώρος για να αναδειχθούν τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία θα μπορέσουν να αποτελέσουν τους εγγυητές μιας καθαρής κεντροαριστερής και προοδευτικής συνεργασίας. Τόσο από την πλευρά Κασσελάκη, όσο και από την πλευρά Ανδρουλάκη, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία προοπτική για συμμαχία σε επίπεδο ηγεσιών.

Με την απειλή του προστίμου

Είδαμε και πάθαμε κι εμείς να καθαρίσουμε ένα οικόπεδο, έπειτα από το ειδοποιητήριο που μας έστειλε ο Δήμος αρχικά και στην συνέχεια από την «απειλή» του προστίμου και πραγματικά είδαμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για κάποιον που δεν έχει εμπειρία από ηλεκτρονικό υπολογιστή και τις «πλατφόρμες» του gov.gr να περάσει την βεβαίωση ότι καθαρίστηκε το οικόπεδό του, μέχρι και το τέλος του μήνα.
Ζητούσε ΚΑΕΚ. στοιχεία κυριότητας, στοιχεία καθαρισμού, περιγραφή εργασιών, κλπ, που στο τέλος σε έπιανε άγχος, αν θα μπορούσες να το καταφέρεις καλά το να κάνεις μια απλή πράξη, δηλαδή να δηλώσεις ότι το ακίνητό σου έχει καθαριστεί και μπορεί να γίνει σχετικός έλεγχος.
Βρεθήκαμε και με συνεργεία καθαρισμού οικοπέδων, τα οποία αυτές τις ημέρες προσπαθούν να διαχειριστούν τον χρόνο τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των οικοπεδούχων για καθαρισμό των οικοπέδων τους εντός της προθεσμίας.
Ένας δε οικοπεδούχος, μας ανέφερε και το εξής ευτράπελο… Αρχές Απριλίου, όπως κάθε χρόνο καθάρισε το οικόπεδό του, αλλά στο τέλος Μαϊου του ήρθε ειδοποιητήριο ότι πρέπει να καθαριστεί!!! Άντε και δεύτερη φορά να το καθαρίσει, αλλά αυτήν την φορά, δεν εύρισκε εργατικό προσωπικό και αποφάσισε να δανειστεί ένα χορτοκοπτικό για να καθαρίσει το ακίνητό του, προκειμένου να μην φάει 1000 ευρώ πρόστιμο!