ΑΠΟΨΗ – press

Έκκληση για συνεργασίες στο καράβι που βουλιάζει

Συγκινητική η ανταπόκριση

Το αφιέρωμα της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με τον Αρτινό Πισιδίας Σωτήριο (Τράμπα) τον απο Κορέας, για τον οποίον επαναλάβαμε τον χαρακτηρισμό «Διαμάντι στο στέμμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου» έτυχε ευρείας αποδοχής και ανάγνωσης, σε τέτοιον βαθμό, ώστε το σύνολο σχεδόν των φύλλων της εφημερίδας μας, να πωληθούν στα περίπτερα της περιοχής μας. Πέραν όμως των άλλων, λάβαμε πολλά μηνύματα από αναγνώστες και φίλους από όλον τον κόσμο, καθώς οι γνωριμίες του αρτινού Μητροπολίτη, δεν έχουν σύνορα.
Από την πλευρά μας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του Γεωργίου Τράμπα (αδελφού του μακαριστού Σωτηρίου), η οποία μας έδωσε όλες τις πληροφορίες από την προσωπική ζωή του αρτινού Μητροπολίτη, οι οποίες ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά υπήρξαν χρήσιμες στο να αντιληφθεί κάποιος το μεγαλείο της προσωπικότητας.

Θόρυβος γύρω από το όνομά του…

Ο αείμνηστος Γιώργος Παπαγεωργίου έσπασε πολλές φορές τα μούτρα του στον εκλογικό στίβο. Είχε όμως την ικανότητα να επανέρχεται και μάλιστα δριμύτερος και επιτυγχάνει καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα. Η δύναμή του ήταν η Αθήνα. Πάντοτε στόχευε στον απόδημο Αρτινό, εκείνον, που ζούσε στην Αθήνα, αλλά ψήφιζε Άρτα και είχε την εκλογική του ψήφο ως πίεση για να γίνονται τα χατήρια του στην πρωτεύουσα.
Οι απόδημοι στις γιορτές και το καλοκαίρι, έρχονταν στα χωριά με το μήνυμα των εκλογών: έδιναν γραμμή π.χ. για τον Παπαγεωργίου και σιγά – σιγά δημιουργούνταν η αίσθηση της νίκης στις επόμενες εκλογές, με αποτέλεσμα να προσελκύει περισσότερους σταυρούς στην κάλπη.
Σήμερα, ο απόδημος δύσκολο να έρθει να ψηφίσει. Όμως υπάρχουν κάποιοι ακόμη στο Κολωνάκι, που συγκεντρώνονται και έχουν τον ίδιο σκοπό: να δώσουν την γραμμήτου εκάστοτε νέου υποψήφιου βουλευτή, που θα έρθει στην Άρτα και θα αποτελέσει το νικητή των εκλογών.
Τι κι αν είναι νωρίς για εκλογές, ο ιστός υφαίνεται, τα μηνύματα φεύγουν αριστερά και δεξιά και είναι βέβαιο, ότι πριν προλάβουμε να το αντιληφθούμε, θα έρθουν οι ετεροδημότες με το πουλέν της εκλογικής νίκης…
Δεν είναι η στήλη μας κρυψίνους. Ο λόγος σήμερα γίνεται για τον ειδικό συνεργάτη του πρωθυπουργού, δημοσιογράφο Γιώργο Ευθυμίου, ο οποίος βέβαια δεν το είχε κρύψει στο παρελθόν ότι ενδιαφερόταν για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Άρτα. και γι’αυτό το όνομά του ακούγεται σχεδόν πριν από κάθε εκλογική διαδικασία.
Βέβαια πριν έκανε κάποιες επικοινωνιακές μοντερνιές, που εντυπωσίαζαν μεν τους πάντα μπροστά Κολωνακιώτες ετεροδημότες μας, αλλά δεν είχαν πέραση εδώ. Σε κάθε περίπτωση, ίσως οι φίλοι του, εκτιμούν ότι τώρα είναι καλύτερες οι συνθήκες και για τον λόγο αυτόν έχει δημιουργηθεί τόσος θόρυβος γύρω από το όνομά του.